În comuna suceveană Frumosu nu este niciun caz de infectare cu coronavirus. Potrivit primarului Constantin Buga, din cei aproximativ 3400 de locuitori, niciunul nu a contactat virusul care curmă vieți.

Edilul a precizat că, la fel ca în alte localități din județ și din țară, și în comuna Frumosu au fost persoane care s-au întors din străinătate și au stat în autoizolare la domiciliu.

„Nu putem să avem o evidență clară a acestor persoane, pentru că nu toți cei care s-au întors acasă au anunțat la Primărie. Au fost identificați o serie de către asistentul comunitar și de către polițiști, însă oamenii nu anunță. Au fost câțiva responsabili care au sunat și au întrebat ce trebuie să facă”, a declarat, pentru SuceavaLive, primarul comunei Frumosu, Constantin Buga.

În ceea ce privește persoanele de peste 65 de ani, edilul a spus că în localitatea pe care o conduce sunt aproximativ 800 de oameni care au trecut de această vârstă și doar una dintre ele a solicitat sprijin din partea autorităților. De apreciat este că primarul i-a cumpărat persoanei respective, din banii lui, alimente și medicamentele de care avea nevoie.

„Este o persoană care ne-a cerut sprijinul și cu care am ținut o legătură destul de strânsă. I-am dus alimente și i-am dat bani pentru medicamente”, a subliniat edilul Constantin Buga.

Pe de altă parte, în ceea ce privește măsurile cuprinse în ordonanțele militare, în comuna Frumosu au fost efectuate dezinfecții ale străzilor și ulițelor, au fost dezinfectate toate spațiile publice și au fost montate aparate cu substanțe dezinfectante la intrările în instituțiile publice.

„O nouă dezinfecție va fi făcută săptămâna viitoare. În ceea ce privește redeschiderea școlilor, urmează să ne întâlnim cu doamna director, care s-a ocupat îndeaproape și ține sub control situația, pentru a stabili ce pași vom urma și cu ce mai putem ajuta  în această situație”,  a adăugat Constantin Buga.

Acesta a precizat că în comună activează doi medici de familie și un medic stomatolog, însă unul dintre medicii de familie nu reușește să ajungă în Frumosu pentru a-și desfășura activitatea. În ceea ce privește dotarea cu echipamente și materiale de protecție, edilul a spus că cadrele medicale s-au dotat singure, nesolicitând Primăriei cele necesare.

„Medicii și-au asigurat materialele și echipamentele de protecție, însă când ne-au solicitat dezinfectanți sau alte materiale, noi am asigurat necesarul și le-am sărit în ajutor. La fel am procedat cu toate persoanele care ne-au cerut ajutorul”, a conchis primarul comunei Frumosu, Constantin Buga.

De menționat este că, Primăria și Consiliul Local Frumosu au alocat o sumă de bani prin care, alături de celelalte localități arondate municipiului Câmpulung Moldovenesc, a fost achiziționat un aparat pentru realizarea testelor absolut necesare pentru depistarea persoanelor infectate cu coronavirus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.