Potrivit unui comunicat de presă al Partidului Social Democrat organizația Suceava, luni, 23 iulie 2018, la Fălticeni a avut loc o etapă a „ consultărilor cetățenești privind viitorul Uniunii Europene” – program derulat de Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul Ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu .

Tematica întâlnirii, derulată în parteneriat cu Primăria municipiului Fălticeni și Prefectura județului Suceava, a fost „coeziunea -o valoare comună europeană” care este și motto –ul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Președintele Organizației PSD, senatorul Ioan Stan, a apreciat ca fiind indiscutabile beneficiile aderării României la UE dar că așa cum arată și opinia majorității celor prezenți este necesară existența unei egalități în drepturi ale membrilor Uniunii Europene și trebuie să dispară diferența de categorie de tratament între statele membre ale UE, exemplificând prin valoarea diferită a subvențiilor din agricultură.

La acest eveniment, mijlocit de parlamentarii social democrați suceveni, au participat reprezentanți ai societății civile (pensionari, oameni activi în diverse domenii, studenți, oameni de afaceri, reprezentanți ai universității sucevene) reprezentanți ai instituțiilor din județul Suceava. Aceștia și-au putut exprima opiniile asupra beneficiilor resimțite în urma aderării României la UE dar și asupra evoluției viitoare a UE și mai ales asupra domeniilor prioritare de acțiune pe care România să le promoveze in perioada în care va deține președinția Consiliului UE.

S-a desprins faptul că cei prezenți apreciază ca satisfăcător bilanțul aderării României la UE și că pe viitor e necesar un grad mai ridicat al coeziunii Uniunii Europene îndeosebi în domeniul economic și social, finanțarea cu prioritate a statelor și regiunilor mai sărace, finanțarea infrastructurii de transport ( sprijinirea calității locurilor de muncă, a învățământului și a competențelor).

Conform comunicatului PSD, rezultatele acestei consultări vor fi subiectul unor analize finale la nivel guvernamental în toamna acestui an și vor furniza direcțiile strategiei pe care România o va urma la președinția Consiliului Uniunii Europene.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Știm că reclamele sunt obositoare...

Am detectat faptul că folosești o extensie de blocare a reclamelor (AdBlocker). Pentru a putea vizualiza conținutul SuceavaLive și pentru a ne susține munca, te rugăm să dezactivezi extensia și să „Reîncarci pagina”.