La sediul Primăriei Moara s-a predat planul cadastral integral al comunei, în prezența autorităților locale și județene, precum și a reprezentanților Oficiului de Cadastru și Publicitate Suceava.

Primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi, a declarat că este bucuros că în localitatea pe care o conduce s-a predat planul cadastral integral și a făcut un apel către locuitorii din comună să vină la Primărie și să își ridice extrasele de carte funciară.

Eduard Dziminschi

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomicăi, a salutat „spargerea gheții” și în județul Suceava începând cu comuna Moara, care a făcut parte din proiectul-pilot CESAR.

Așteptăm cu interes finanțarea celorlalte demersuri pentru unitățile administrative-terioriale de pe raza județului Suceava, care sunt în curs de cadastrare. Lansez un apel către toți primarii conducători ai unităților administrative teritoriale, să pună accent pe campania de informare necesară pentru inițierea unui asemenea demers, pentru că inițiativa nu aparține cetățenilor sau persoanelor juridice care urmează a fi cadastrate, ci unităților administrative teritoriale”, a declarat Mirela Adomicăi.
Prefectul județului Suceava consideră absolut necesară o campanie de informare, în urma căreia toți cei beneficiari să înțeleagă avantajele pe care le au de pe urma unui asemenea demers, astfel încât să colaboreze cu specialiștii care se vor deplasa la fața locului pentru identificare, pentru întocmirea planurilor cadastrale.

mirela adomnicai
Prezent la eveniment, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Suceava, Vasile Mocanu, i-a felicitat pe cei din comuna Moara și a făcut un apel către ceilalți primari să aplice pentru cadastru gratuit, precizând că finanțare va fi pentru toate UAT-urile.
La Moara am intrat în etapa de contestații și soluționare a contestațiilor. Au fost multe contestații, atât la formă cât și la conținutul documentelor pentru fiecare imobil. (…) Le mulțumesc celor din Primăria Moara, pentru că, daca la 12.000 de imobile afișate acum trei ani am avut aproape 6.000 de contestații, am reușit să le deblocăm și să le aducem în forma în care suntem acum”, a declarat Vasile Mocanu.

vlcsnap-2017-03-28-16h34m14s675
Viorel Seredenciuc, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, consideră predarea planului cadastral integral al comunei, un eveniment foarte important nu numai pentru Moara, ci și pentru toate UAT-urile din județ.
Sperăm ca în cel mai scurt timp să se finanțeze și intabularea gratuită pentru celelalte localități care au fost inițial prinse inițial în programul CESAR. La fel cum Moara a terminat intabularea gratuită înaintea altor localități din județul Suceava, așa sperăm ca și județul Suceava să termine intabularea gratuită înaintea altor județe din țară”, a declarat Viorel Seredenciuc.

Viorel Seredenciuc

 

Comentarii Facebook