La 24.12.2020, în jurul orelor 1027, lucrătorii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta s-au deplasat la magazinul cunoscut sub denumirea de ,,La Irimia” situat în comuna Moldova Sulița, pentru a efectua o prelucrare privind normele impuse în perioada pandemiei de COVID-19.

           În momentul în care echipajul a intrat în sediul magazinului ce făcea obiectul verificării, au surprins momentul în care numita I. V. de 72 ani din com. Moldova Sulița, proprietara și gestionara magazinului, vindea unei persoane de sex feminin un pachet de țigări marca Marlboro de proveniență extracomunitară, care nu avea timbru fiscal.

           La vederea organelor de poliție acestea au încercat să ascundă țigaretele, iar în urma unui control corporal, cât și a verificării sumare a interiorului magazinului au fost identificate un nr. de 34 de pachete de țigări marca Marlboro de proveniență extracomunitară care nu aveau timbru fiscal, din care 20 (douăzeci) de pachete erau ambalate în două cartușe.  

           Fiind întrebată despre proveniența țigărilor găsite în interiorul magazinului I. V. a relatat că le-a cumpărat de la o persoană necunoscută.

           Totodată aceasta a relatat că vindea un pachet de țigări marca Marlboro contra sumei de 10 (zece) lei.

           La unitatea comercială urmează ca un reprezentant al D.S.V.S.A. Suceava să efectueze un control de specialitate în cursul zilei de 24.12.2020.

           Având în vedere aspectele constatate, agenții s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de „contrabandă”, fiind întocmit dosar penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.