La încheierea unui an complicat şi nu tocmai uşor, se cuvine să tragem unele concluzii, şi cum de cele rele suntem convinşi că se vor ocupa alţi confraţi, credem că putem să ne concentrăm asupra câtorva lucruri bune petrecute pe meleagurile noastre.

Vom începe cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care, după un început ezitant datorat în bună parte reorganizării structurii pe care o conduce, s-a dovedit a fi un foarte insistent luptător pentru interesele judeţului. Am putea spune că în unele cazuri a fost chiar bătăios, neezitând să lupte cu birocraţia centrală, ca în cazul Aeroportului Salcea. S-a dovedit a fi un abil negociator, aducând în Bucovina proiecte europene şi investitori străini, toate acestea însemnând, dincolo de locuri de muncă şi beneficii conexe, o plus valoare brandului Bucovina, brand pe cale l-a prezentat şi reprezentat în mai multe ocazii. Ar mai fi de spus că tânărul preşedinte CJ şi-a găsit timp să participe la evenimente culturale, sau să se implice în organizarea de diverse acţiuni de interes civic. Cum acesta este doar primul an al mandatului domnului Nechifor, îi dorim să continue în acelaşi fel, şi aşteptăm rezultate încă mai bune în 2014.

Continuăm cu primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, distins de curând cu titlul de "Cel Mai Bun Primar al zonei de Nord-Est", confirmând continuarea aprecierii de care se bucură activitatea sa. În anul care se încheie, primarul Ursaciuc a continuat transformările aduse urbei pe care o conduce, adăugând noi puncte de interes, care să contribuie la transformarea oraşului dintr-o anexă a Mânăstirii Voroneţ, într-un cochet oraş turistic. Darea în folosinţă a pârtiei pentru începători, realizată din resurse locale, în completarea pârtiei Şoimul, şi a pârtiei speciale de săniuş sunt pe cale să transforme Gura Humorului într-o foarte atractivă adresă pentru practicanţii de sporturi de iarnă. La aceasta va contribui şi baza lărgită de posibilităţi de cazare, prin noile pensiuni apărute în localitate. Am mai dori să consemnăm şi predispozitia domnului primar pentru evenimente culturale la care acesta participă atât ca organizator, cât şi ca, de multe ori, participant activ. Exemplul cel mai elocvent este lanţul de manifestări, atât culturale cât şi sociale, demarat pe 28 noiembrie cu comemorarea Olgăi Kobyleaska şi care se va încheia pe 31 decembrie cu focul de artificii dăruit humorenilor şi turiştilor care au ales să petreacă Revelionul 2014 în oraş. Domnului primar îi dorim multă sănătate şi succes în îndeplinirea planurilor sale ambiţioase pentru anul viitor.

Deşi mai sunt şi alţi aleşi care şi-au onorat statutul, am dori să încheiem acest articol cu deputatul Radu Surugiu, foarte tânărul ales în circumscripţia Câmpulung – Gura Humorului. Am văzut figura parlamentarului de foarte ori la evenimente culturale şi sociale din circumscripţia în care a fost ales, şi stim că domnul deputat este şi foarte activ în Parlament, însă motivul principal pentru care considerăm necesar să îl felicităm este implicarea sa în mai multe campanii umanitare desfăşurate atât la Câmpulung, cât şi la Gura Humorului. Punând suflet şi multă muncă, atât a sa cât şi a personalului angajat la cabinetul său parlamentar, Radu Surugiu a reuşit nu numai să producă bucurii copiilor cu dizabilităţi din Câmpulung, ci şi multor copii din familiile defavorizate din circumscripţia care l-a trimis în Camera Deputaţilor. În plus, a demarat aceeaşi campanie şi în Gura Humorului, alţi copii bolnavi, sau atât de săraci încât nu s-au putut deplasa la întâlnirea cu Moş Crăciun, urmând să primească la domiciliu cadourile colectate pentru ei. Considerăm că un tânăr parlamentar care îşi găseşte timp pentru a participa activ la viaţa comunităţii este un exemplu bun şi trebuie promovat în speranţa că şi alţi parlamentari se vor molipsi de la el. Îi urăm lui Radu Surugiu succes în activitatea parlamentară şi multă sănătate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.