Gheorghe Străjer, coordonatorul Ansamblului  „Plaiurile Pojorâtei”,  își sărbătorește ziua de naștere, simplitatea și modestia fiindu-i astăzi apreciate și mai mult, urările celor care îl îndrăgesc fiind dintre cele mai sincere.

Puține sunt persoanele care nu-l cunosc pe „Gogu” și asta pentru că au trecut ceva ani de când acesta a făcut din promovarea Bucovinei un scop în viață și a înțeles că tradițiile, obiceiurile, portul popular și folclorul sunt comori inestimabile pe care avem responsabilitatea și obligația morală să le păstrăm.

Matcă de tradiţie şi valori, născut „pe-un picior de plai, pe-o gură de Rai”, în Pojorâta Bucovinei, Gheorghe Străjer este nelipsit de la evenimentele locale și tot mai prezent, alături de colegii săi, în întreaga țară. Chiar și în perioadă de pandemie, Gogu a mai scos bundița din lada de zestre pe care o ține în camera devenită muzeu din casa lui.

Deși mai rar, Gheorghe Străjer își contină misiunea și îi inspiră și pe cei din jurul său.

Azi, la ceas aniversar, inclusiv primarul comunei Pojorâta, ing. Ioan Bogdan Codreanu, și-a îndreptat gândurile către el.

„Gogu este o stare de spirit. Știm că acolo unde este el se află și bunul simț, corectitudinea și modestia. Îi mulțumesc că a dus numele de Pojorâta peste tot și îl asigur de prețuirea comunității noastre. El face parte și din echipa mea cu care am pornit pe drumul dezvoltării localității și pentru asta îi mulțumesc din nou. Îi urez ani mulți, cu bucurii și aceeași credință și dragoste de neam”, a fost mesajul primarului din Pojorâta.

De asemenea, și Redacția SuceavaLive îi urează lui Gheorghe Străjer un sincer „La mulți ani” cu împliniri frumoase.

„Când Dumnezeu a hărăzit să se nască Gheorghe Străjer a știut că îi trebuie o misiune pe măsura numelui. Așa a și fost. Astăzi, Gogu stă de strajă pentru ca tot ce am moștenit de la înaintași să nu se piardă. Știu că nu agrează deloc abaterea de la autentic, că luptă pentru asta și că este un adevărat Străjer. Cu numele și cu faptele! Modestia și Omenia lui sunt înalte ca Pietrele Rarăului și cred că din ele avem cu toții de învățat. Îi urez să aibă sănătate să își urmeze drumul pe care se află acum și să nu se schimbe niciodată. Până la urmă, cum strigă și în joc <<cinii știe, știe, știe, cinii nu știe, nu știe…>>, iar  Gheorghe Străjer știe”, a transmis redactorul-șef al ziarului nostru.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.