Comuna Păltinoasa cunoaște în ultima perioadă o evoluție impresionantă din punct de vedere al investițiilor, al proiectelor și al viziunii pe care echipa administrativă de aici reușește să o pună în practică.

Cu o strategie extrem de clară, încă din prima zi de mandat, primarul Eduard Wendling, trăiește astăzi bucuria planului devenit realitate.

Acestuia, i se alătură și cetățenii, care nu mai sperau într-o asemenea transformare.

La Păltinoasa, bugetul local a început să fie gestionat doar în folosul comunității, iar asta a început să se vadă și cu ochiul liber. În doar un an, din septembrie 2021 și până în prezent, mai bine de 10 km de drum comunal a fost modernizat cu bani din visteria comunei.

„Abia acum am reușit să mă bucur, pentru că toate lucrurile acestea noi le-am pregătit în momentul în care am intrat la Primărie. Atunci am găsit ce am găsit, însă ne-am asumat. Am început să facem curățenie și să ne organizăm și am făcut totul de la zero, pentru că asta mi-am dorit.

Rețea de apă era, însă nu era conformă și a trebuit să o refacem, iar în doi ani am reușit și am și  betonat drumul . Oamenilor nu le venea să creadă”, a spus primarul Eduard Wendling.

Edilul a adăugat că de când este primar a reușit să modernizeze jumătate din rețeaua de drumuri comunale de pe raza satelor localității. De altfel, Eduard Wendling a subliniat că în prezent lucrează la proiectele aferente reabilitării și modernizării celorlalte drumuri, însă, întrucât a ales să facă lucrurile gospodărește, pe aceste tronsoane va interveni doar după ce rețelele de apă și canalizare vor fi puse la punct.

„În fiecare zonă din comună mi-am propus să fac câte ceva. Unii oameni nu aveau apă, alții canalizare, alții drumul modernizat. Cu rețelele electrice am rezolvat deja și acum lucrăm la partea de infrastructură. În zona din deal, din Capu Codrului, am betonat drumul pentru că acolo va mai dura până ajung cu apa și canalizarea. În zona din vale, avem rețele de apă și canalizare, iar de curând am montat un SPA. De aceea, acolo începem cu betonarea. Trebuie să spun că anul trecut am pus rețeaua de canalizare și am înlocuit rețeaua de apă care nu era conformă, iar acum urmează să betonăm drumurile respective”, a declarat primarul de la Păltinoasa.

Infrastructura rutieră este doar unul dintre domeniile în care echipa de la Primăria Păltinoasa a investit și urmează să investească.

Sistemul educațional, precum și cel medical, se bucură astăzi de facilități la standarde europene, la fel ca și celelalte domenii importante dintr-o comunitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.