Mircea Țarcă ar fi trebuit să candideze ca viceprimar din partea UNPR, dacă n-ar fi fost exclus din partid de către liderul UNPR Suceava, Mihai Neagu. Astfel, acesta n-a intrat nici măcar în Consiliul Local al comunei Panaci, fapt care l-a deranjat pe fostul membru UNPR, și l-a determinat să-l acționeze în instanță pe Neagu.

„Consider că situația în care mă aflu nu este o situație corectă față de colegii mei de partid pe care i-am sprijinit și i-am ajutat, și i-am adus și i-am pus în față, și m-am certat cu toată lumea pentru a-i ridica. Având în vedere că, Curtea Constituțională a României a dat câștig de cauză unei persoane care a fost în aceeași situație ca mine, consider ca ar fi corect să mă validați consilier în acest mandat. Atât timp cât eu nu am avut posibilitatea să fac o contestație și nu am primit nicio hârtie în nume personal, doar o simplă hârtie depusă la Primărie, aceasta nu este o soluție legală. L-am contactat telefonic pe domnul președinte de partid de la organizația județeană Suceava, nu a răspuns, în schimb, am trimis sesizare la sediul central al partidului UNPR care va lua măsurile legale. Nu știu de ce am fost exclus. Instanța va decide acest lucru”, a spus fostul membru UNPR.
Acesta a mai subliniat și faptul că, i s-ar fi părut normal ca cei din CL Panaci să amâne numirea viceprimarului până la pronunțarea instanței.

„Am ajuns în situația să le prezentăm oamenilor care ne-au votat o listă de demisionați din această organizație și nu cred că este corect. Mai ales faptul că eu am luptat cel mai mult ca să îmi pot depune candidatura pentru viceprimar. Dar, în această situație, dacă am fost exclus și instanța va stabili în termen de urgență această situație, în maxim 10 zile să zicem că va fi hotărârea judecătorească, ce se întâmplă cu vicele? Eu cum mai am posibilitatea să candidez? Eu propun să nu se voteze candidatul la vice până ce instanța va hotărî situația mea”, a spus Mircea Țarcă, la ședința Consiliului Local Panaci.

Neagu susține că l-a exclus în urma unor sesizări
Președintele UNPR Suceava susține faptul că decizia sa de a-l exclude pe Mircea Țarcă a fost una corectă.
„El și-a exprimat foarte rușinos poziția față de organizația locală Panaci, și am fost nevoit să-l exclud din partid. Mai mult decât atât, el n-a vrut să țină linia partidului, iar în urma unor sesizări primite de la organizația locală am fost nevoit să desemnez un interimar și să îi retrag sprijinul politic. El s-a abătut de la linia statutară a partidului”, a declarat liderul UNPR Suceava, Mihai Neagu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.