Ultima zi a anului 2019 a adus un mare necaz în rândul locuitorilor comunei Poiana Stampei. Întreaga comunitate a fost atunci întristată la auzul veștii că flăcările au mistuit Complexul multifuncțional din Dornișoara. Clădirea găzduia Școala cu clasele I- IV Dornișoara, Grădinița cu program normal Dornișoara, dar și Căminul Cultural Dornișoara.
La doar nouă luni de la tristul eveniment, deși puțini ar fi crezut,  pe 13 septembrie 2020, la Dornișoara a fost inaugurată noua clădire, modernă și impunătoare, care găzduiește Centrul Cultural Educațional.
La eveniment au participat autoritățile locale, cadrele didactice, localnici, iar slujba de sfințire a fost oficiată de un sobor de preoți.

„Suntem părtași cu toții la bucurie. Așa dă Dumnezeu pe pământ: una caldă, una rece, o bucurie și un necaz! Dar trebuie să știm să fim uniți, să depășim momentele dificile din viața noastră lăsate de Dumnezeu pe pământ, să știm să ne rugăm, să știm să nădăjduim că împreună suntem o forță și reușim să edificăm lucruri mărețe, frumoase, impunătoare, spre mândria noastră, a localității Poiana Stampei.
Dacă în noaptea de Revelion poate nu aveam încrederea că vom reuși într-un timp atât de scurt să ridicăm această clădire, iată că aici, astăzi, scriem un record pentru comuna Poiana Stampei și cred că și pentru întreg județul. Am reușit să construim o clădire atât de mare, atât de frumoasă, atât de impunătoare, într-un termen atât de scurt, în mai puțin de șapte luni, de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru acest obiectiv. Astăzi îl avem în față, cu toate dotările și cu tot ce este necesar pentru ca actul educațional să fie unul de înaltă ținută și acești copii de aici să beneficieze de aceleași resurse materiale de care beneficiază și copiii de la Poiana Stampei, de la școala din centru”, a transmis primarul comunei Poiana Stampei, ing. Viluț Mezdrea.

Acesta a recunoscut că nu a fost tocmai ușor să ducă la îndeplinire acest proiect, sprijinul de care a beneficiat din partea consilierilor locali fiindu-i un mare ajutor.

„Nu a fost ușor, dar am avut o echipă de consilieri alături de mine, buni sfătuitori, cu care am început să gândim acest proiect încă din noaptea de Revelion, după ce s-au întors pompierii de la Dornișoara, și ne-am întâlnit și am dezbătut planul de acțiune pentru ridicarea unei noi clădiri. Le mulțumesc că au fost alături și nu s-au dat înapoi la greutate și la necaz și mă înclin în fața lor pentru tot sprijinul pe care l-au arătat în ședințele de Consiliu Local și pentru toată deschiderea pentru alocări de fonduri pentru această clădire.
Am avut o poliță de asigurare pentru suma de 10 miliarde, din care s-au decontat 9,5 miliarde, dar partea de cofinanțare, aproape încă jumătate, a venit din partea bugetului local al comunei Poiana Stampei. La început de an, când am structurat bugetul am luat bani de la alte investiții pe care ni le doream făcute pentru anul acesta și am făcut o urgență din această clădire pentru că, într-adevăr era o urgență”, a precizat edilul din Poiana Stampei.

Primarul Viluț Mezdrea le-a mulțumit și locuitorilor din satul Dornișoara care au ajutat la eliberarea terenului după incendiu pentru predarea către constructor, dar și gospodinelor care au ajutat la curățenia de după finalizarea lucrărilor.

„Mă bucur tare mult că am avut în spatele meu atât Consiliul Local, dar și pe cetățenii satului Dornișoara, care nu s-au dat în lături atunci când a fost nevoie de ajutor. Încă de la curățarea acestui teren după incendiu, pe o ploaie cumplită, când era o imagine înfricoșătoare aici în centru satului Dornișoara, ați dat dovadă de unitate și ați sărit ca voluntari. Voința și credința dumneavoastră a făcut ca până seara să nu mai fie nimic, să fie totul curățat și terenul liber pentru a putea fi predat constructorului. Atunci am văzut puterea adevărată a dumneavoastră, care mi-a dat și mie energie. Mă înclin în fața dumneavoastră, a cetățenilor acestui sat, mă înclin asupra bunătății de care dați dovadă, sunteți un exemplu clar pentru unitatea din această perioadă”, le-a transmis primarul Viluț Mezdrea locuitorilor din satul Dornișoara.

Noul Complex Cultural Educațional are săli de clasă, pentru școlari și preșcolari, cu băi separate, o cancelarie, un depozit pentru materiale, o sală de evenimente cu o capacitate de până în 100 de persoane, cu bucătărie, foaier și  băi separate.
Constructorul care a realizat lucrările de la Centrul Cultural Educațional din satul Dornișora este S.C. Amicii Building S.R.L.

One Response

  1. OLENIUC MIHAITA

    Felicitari domnule primar!pentru toate realizarile si pentru demnitatea de care da ti dovada.Nu sunte ti genul de om care sare dintr o barca in alta .Doamne Ajuta!

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.