La Slătioara, în comuna Râșca, în ajunul Anului Nou pe stil vechi, a avut loc Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă, care a închis programul ”Crăciun în Bucovina”.

 

La festivalul de la Râșca au participat Urșii de la Bogdănești, Ceata de la Boroaia, Cerbul de la Corlata, Ansamblul folcloric „Străjerii” din Dolheștii Mici, Grupul folcloric „Obcina Stânișoarei” din Mălini, Formația de Urși de la Vadu Moldovei, Formația de obiceiuri de iarnă de la Ostra, Formația de obiceiuri de iarnă Râșca și Ansamblul „Izvoarele Borcuțului” Borca, județul Neamț.

„Programul Crăciun în Bucovina din acest an este peste cel din 2019, anul dinaintea debutului pandemiei. Este foarte important că am reușit să depășim perioada cu restricții fără ca aceste obiceiuri și tradiții să aibă de suferit”, a spus Niculai Barbă. El a dat asigurări că CJ Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, sprijină formațiile și grupurile din toate zonele etnofolclorice pentru menținerea obiceiurilor și tradițiilor specifice sărbătorilor de iarnă așa cum doar în Bucovina se întâmplă.

„Am văzut oameni veniți nu doar din comună sau din județ, ci și din județele învecinate, din întreaga țară și chiar din diaspora, care au spus cu emoție că își doresc ca aceste evenimente să continue. Pe scenă au urcat grupuri folclorice, foarte mulți tineri, alături de părinții și bunicii lor. Vom continua. Vom avea în vedere ca aceste evenimente să fie incluse și în programele anilor viitori”, a încheiat Niculai Barbă.

4 Responses

 1. mihai grigore

  : revista floare albastra = blue : algoritmul este urmatorul ___ nu exista tehnologii _ la sol situatia 1 si situatia 0 _ critica in aer{ care departamentul s.u.a.}_ asistare aterizari in regime de urgenta = minus de dotari tehnologice : 10h23’am 14ianuarie2023 :

  Răspunde
 2. mihai grigore

  : remember _ naoto kan _ fukushima I,ii,iii,iv,v_ tepco refacere linii inalta tensiune pentru a putea comanda electronic inchidere reactoare _ pentru a nu exploda intre timp stropire cu pompe de putere h2o direct din ocean ( = sarata ) rezulta diagnosticari ulterioare : atunci _ in urma acelui cutremur axa plane I a cunoscut pins in present o” mica „perturbare:

  Răspunde
 3. mihai grigore

  : ce tip de faruri ai pe marginile pistei in ca ca se strica sistema de semnale a avionului si comunici sa spunem soar cu un celular _ adica _ spatial vorbind _ cineva vede obiectul si- I poate da definitii traiectoriei :la mine celularul merge si pe ceata ___ programatori candidate ” programul human life to mars ” _ ” cum vedeti relatia sums de faruri & sums de celulare pe relatia de calculate altimetric in proiectie tridimensional carteziana ? :

  Răspunde
 4. mihai grigore

  : blue page _ the white house in old world : 10h45’am14j anuary 2023 :asa sa ne ajute dumnezeu !* :

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.