În contextul apariției unui caz pozitiv în rândul personalului medical la Spitalul Municipal „Sfinții Doctori Cosma și Damian” Rădăuți, DSP Suceava a procedat conform metodologiei INSP la testarea „personalului sanitar asimptomatic, contact direct cu caz confirmat în a VI – a și a VII – a zi de la ultimul contact posibil infectant”.

În zilele de 15 și 16 mai 2020, au fost testate 122 de cadre medicale. În cursul zilei de azi, 18 mai a.c., au fost primite rezultatele, 28 de cadre medicale fiind depistate pozitive.

Toate aceste persoane au fost internate în Secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal „Sfinții Doctori Cosma și Damian” Rădăuți.

Conducerea spitalului a comunicat Direcției de Sănătate Publică Suceava modificarea graficului de gărzi și ture astfel încât activitatea pe secții să nu fie afectată. Totodată spitalul va informa DSP Suceava dacă vor apărea orice modificări în starea de sănătate a personalului activ prin creșterea vigilenței în efectuarea triajului epidemiologic zilnic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.