La Spitalul Județean Suceava a avut loc evaluarea personalului medical. Evaluarea a avut loc atât în scris cât și sub proba interviului. Acesta s-a desfășurat în două părți, și anume proba interviului pe partea profesională și proba interviului psihologic.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, dr. Tiberius Brădățan a precizat că „se lucrează la întocmirea raportului final. Au fost întocmite doar câteva rapoarte preliminare care au fost puse la dispoziția conducerii instituției”. Conform rapoartelor, s-a concluzionat că personalul este mulțumit de locul de muncă și de condițiile oferite. Printre altele, personalul medical dorește să fie în permanență instruit, să fie la zi cu modul de lucru în secțiile respective. Din acest motiv se va înființa un centru de perfecționare, de pregătire la nivelul spitalului, unde se vor putea invita lectori care să ajute la această perfecționare a personalului. Deoarece se dorește și îmbunătățirea abilităților tehnice de lucru, în cadrul centrului vor fi simulatoare de abord venos periferic sau central pentru intubație, pentru protezarea căilor respiratorii.
„Noi de dorim să facem acest lucru în anul actual, în 2016, deoarece s-a identificat un spațiu, dar urmează să îl amenajăm corespunzător și sigur, mai este vorba și de dotările care trebuie făcute, pentru care trebuie respectați anumiți pași birocratici, câteva etape în ceea ce privește achiziția lor. Dar în rest suntem hotărâți să o realizăm cât mai repede, pentru că pornim de la acest moment inițial de evaluare care a fost la începutul anului și vrem să permanentizăm acest tip de evaluare și să facem în fiecare an instruirea personalului axat pe ceea ce se constată că îi este deficitar la momentul respectiv”, a concluzionat dr. Brădățan.

Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava se va extinde cu încă două nivele

După cum precizează și dr. Brădățan, la Suceava, spitalul s-a diversificat foarte mult în ceea ce privesc specialitățile chirurgicale. De exemplu, numărul infarctelor tratate și rezolvate sunt într-o continuă creștere odată cu apariția centrului de cardiologie intervențională.
„Ne-am gândit la o posibilitate de a extinde spitalul pe verticală. Această posibilitate am gasit-o în corpul nou, în acea aripă nouă a spitalului care are doar șase nivele și suntem în faza de elaborare a unui studiu de fezabilitate care să ne demonstreze dacă este posibil să adăugăm cel puțin două nivele, astfel încât să putem extinde activitatea secției de cardiologie și compartimentele chirurgicale”, a conchis dr. Tiberius Brădățan.
Numărul pacienților cardiaci care se adresează spitalului este într-o continuă creștere, iar secția cardiologie în momentul de față nu poate oferi condițiile de spitalizare optime. Această extindere va ajuta Spitalul Județean într-o foarte mare măsură.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.