Luni, 21 noiembrie, în prezența a unor specialiști de renume din domeniul neurologiei, s-a inaugurat Centrul de epilepsie și monitorizare EEG în cadrul Policlinicii Arcadia CMB, situată în str. Zamcei.

Centrul face parte din proiectul Telemedicină în Epilepsie în România, un proiect realizat cu sprijinul Asociației Cluburilor Lions din Cluj-Napoca și finanțat prin turneul caritabil al World Doctors Orchestra în România, ce a avut concerte în Cluj-Napoca, Braşov și Bucureşti.

art_3949

Proiectul Telemedicină în Epilepsie a luat naștere la inițiativa unor medici și a membrilor cluburilor Lions din Cluj-Napoca încă din 2013, cu dorința de a oferi șansa unui diagnostic și tratament corect, precum și cât mai timpuriu persoanelor cu epilepsie. După trei ani de pregătiri și după turneul World Doctors Orchestra din luna mai 2016, au fost achiziționate patru aparate video EEG performante, care au fost oferite în comodat unor medici neurologi ce au dorit să se implice cu multă responsabilitate în acest proiect. Alegerea medicilor și a locațiilor a fost una transparentă, după anunțul public făcut în jurnalul Viața Medicală, prin grija unei comisii ai cărei membri nu trăiesc în România. Astfel, unul din cele patru centre de epilepsie și monitorizare EEG s-a înființat în Suceava, în cadrul Policlinicii Arcadia CMB – Centrul Medical Bucovina, în care va lucra o echipă de neurologi adulți și neurologi pediatri, din care fac parte Dr. Irina Moisei – Constantinescu, Dr. Tatiana Bardan, Dr. Alina Ghiață, Dr. Maria Stănescu, Dr. Mihaela Ciobanu și Dr.Ana Miron.

art_3973

La conferița de presă ce a marcat inaugurarea Centrului de epilepsie si monitorizare EEG, au participat medicul neurolog Bogdan Florea din Cluj-Napoca, inițiatorul proiectului Telemedicină în Epilepsie în România, precum și medicul Irina Oana Moisei – Constantinescu, doctor în neuroștiințe care după 10 ani de experiență în presigioasele spitale din Geneva, Elveția, revine în România unde va fi coordonatorul Centrului de epilepsie si monitorizare EEG din cadrul Arcadia CMB.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.