Localitatea Sucevița din județul Suceava a fost aprobată ca sediu pentru organizarea Oficiului de Dezvoltare Montană, această decizie aparținând Ministerului Agriculturii. Scopul deschiderii sediului este de a veni  în sprijinul fermierilor din zonă.

„ În comuna Sucevița se va deschide cât mai curând un Oficiu de Dezvoltare Montană, cu precizarea că este una dintre cele două localități beneficiare ale unei astfel de structuri, la nivelul județului Suceava si la care vor fi arondate 24 de localități. Alegerea localității noastre ca sediu pentru o astfel de structură se datorează gradului de dezvoltare urbană și de notorietatea ei și a fost posibilă prin bunăvoința Guvernului României, prin Ministerul Agriculturii”, a declarat primarul comunei Sucevița, Dorin Pînzar.

De altfel, edilul comunei Sucevița speră că specialiștii care vor lucra în această structură, vor determina fermierii din Sucevița și din celelalte localități arondate să vină spre ei pentru a fi ajutați la întocmirea de proiecte, prin care să atragă fonduri guvernamentale și europene.

Cele două Oficii de Dezvoltare Montană vor fi deschise în comunele Sucevița și Poiana Stampei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.