Ordinului Voluntarilor și Clubul de Marketing încearcă să transforme visul unei familii din comuna Comăneşti, judeţul Suceava în realitate.

În luna martie, familia Cherar şi-a pierdut casa într-un incendiu devastator, care a lăsat 5 copii, alături de părinții lor, fără un acoperiș deasupra capului. În lunile ce au urmat, ei s-au mutat într-o altă localitate, unde au găsit temporar o cameră în care să trăiască cu toții.

Situaţia financiară este dezastruoasă, singurul om care aduce bani acasă este tatăl, acesta asigurând un minim al subzistenței prin câștiguri ocazionale. Copiii cu greu își permit să meargă la școală sau să-și procure rechizitele necesare. Ilie este încadrat într-o categorie specială a persoanelor cu handicap, Șerban are cinci anișori, ar trebui să se joace cu ceilalți copilași de vârsta lui, la grădiniță.

Fetele merg la școală. Lavinia, Rebeca și Alexandra încearcă să țină pasul cu ceilalți elevi dar, din cauza lipsurilor, întâlnesc obstacole zi de zi, iar nevoile materiale se transformă într-un chin, având în vedere discriminarea morală la care sunt supuse. Pentru ele, liceul e un ideal puțin probabil. Iar de aproape un an, cu toții au rămas fără casă.

Oamenii din sat şi autoritățile locale au încercat să sprijine cauza lor, însă fără un succes notoriu. Ceea ce își dorește această familie acum, este reconstrucția casei lor. Copiii au nevoie de un loc căruia sa-i spună „acasă”.

Proiectul demarat de Grupul de Inițiativă al Românilor din Basarabia, Ordinul Voluntarilor, e o încercare de a face ca visul lor să devină realitate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.