În perioada 30-31 mai 2018, la Universitatea Stefan cel Mare se va desfasura Simpozionul National „Romania în tranzitie: Politica externă și Relatiile internaționale”, editia a V-a.

La Simpozion se pot înscrie studenți , masteranzi și doctoranzi, la următoarele secțiuni de participare: Istorie, Relații internaționale și Studii Europene, Științe politice.

Principalul obiectiv al Simpozionului este acela de a aduce în prim plan politica externă a României din ultimile decenii, o politcă bazată pe trei coloane principale : parteneriatul strategic cu SUA, apartenența la NATO  și apartenența la UE. În lucrările prezentate se va urmării metodele folosite pentru a demonstra existența unui partener serios și credibil, care se bazează pe politica externă și este suținut  de către UE sau anumite alternative favovabile sistemului european.

Precizez că studenții, masteranzii sau doctoranzii din domeniul istorie, pot trata subiecte din orice perioadă  istorică, așa cum este menționat și pe afiș.

Rezumatele comunicărilor, de maxim 500 de cuvinte, vor fi trimise până la data de 23 mai 2018 pe adresele de e-mail Florinp@atlas.usv.ro,  Emii.Iavorenciuc@yahoo.ro.

De asemenea, în cadrul Simpozionului va fi o prezentare a unui volum, aceasta va fi susținută de către doctorandul Ursu Vasile George, cu volumul „Emmanuel de Martonne – l’avocat de la Roumanie à la Conférence de Paix à Paris en 1919-1920 en matière de Bessarabie”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.