Marți, 16 februarie, ora 17:00, în Aula Corpului E a Universității „Ștefan cel Mare” va avea loc conferința „Proiectarea curriculară”, susținută de prof. univ. dr. Sorin Cristea, de la Universitatea București, cu prilejul lansării cărții „Dicționar enciclopedic de pedagogie”.

Sorin Cristea este profesor universitar doctor la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, membru marcant al comunităţii academice româneşti, fiind Secretar de Stat în Ministerul Învăţământului şi Ştiinţei, în perioada 1990-1992. A publicat 27 de cărţi, obţinând Premiul Academiei Române pentru volumul „Fundamentele pedagogiei”.

Dicţionarul enciclopedic de pedagogie continuă, la un alt nivel, alte două dicţionare realizate cu mai bine de un deceniu în urmă şi optează pentru analiza extinsă şi aprofundată a conceptelor, în acord cu perspectiva globală ce se impune în ştiinţele educaţiei moderne şi postmoderne. Alegerea conceptelor pedagogice, sistematizate cu ajutorul primelor trei litere din alfabet, în peste 800 de pagini, a angajat două scopuri generale, reconstrucţia epistemologică a conceptelor pedagogice din dicţionarele anterioare şi cristalizarea unor noi concepte.

Cartea va fi prezentată de către profesor universitar doctor Rodica Nagy, conferențiar universitar doctor Otilia Clipa şi conferențiar universitar doctor Aurora Adina Colomeischi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.