La Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava ar putea fi dezvoltat un program de licență de Engleză-Chineză, în colaborare cu mai multe instituții academice din China.

Anunțul a fost făcut de rectorul interimar al USV, Mihai Dimian. Dimian a spus acest lucru în contextul în care, în aceste zile, o delegație chineză vizitează universitatea din Suceava. Din delegație fac parte directorul adjunct al Departamentului de Educație al provinciei Hebei, prorectorul Universității Hebei, directorul adjunct al Biroului de Afaceri Internaționale al Universității Langfang, secretarul general al comitetului de partid din cadrul Universității de Științe și Tehnologie Hebei și secretarul general din cadrul Universității Langfang.

Rectorul Dimian a precizat că au fost făcuți pași foarte clari către dezvoltarea unui program de licență de Engleză – Chineză la USV în colaborare cu universitățile respective şi finanțarea unui program de mobilități pentru studenți și profesori și a unor proiecte de cercetare comune, dar și în ceea ce privește finanțarea unei grădini chinezești în cadrul grădinii botanice din Campusul II al Universității din Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.