Președintele Consiliul Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur anunță că începând de vineri, 29 ianuarie, noul Laboratorul de Medicină Nucleară de la Spitalul Judeţean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost autorizat de către Comisia Națională pentru Controlul Activității Nucleare.

„Ne bucură faptul că sunt deja făcute primele programări, pentru data de 11 februarie”, a declarat președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur.

Laboratorul de Medicină Nucleară a fost amenajat pe o suprafață de 580 de mp.  Acesta este dotat cu două aparate medicale de înaltă performanță, respectiv  un PET-CT  care este tehnica cea mai sensibilă pentru studierea neinvazivă a fiziologiei, metabolismului și căilor moleculare la ființa vie, fiind o tehnică imagistică și un SPEC-CT, similar unui scientigraf care însă rea­lizează imagini 3D. Doar cele două aparate PET-CT și SPEC-CT au costat peste 10 milioane de lei.

Până acum, la SJU Suceava era computer-tomograful era cel care arăta morfologia celulei, însă cu un aparat PET-CT se poate vedea funcționarea celulei.

Președintele Consiliului Județean a apreciat faptul că  bolnavii nu vor mai fi nevoiți să se programează cu luni de zile la Cluj, la Tg Mureș, la București. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.