Aproximativ 1000 de persoane au fost prezente în seara zilei de sâmbătă, 17 noiembrie, la Hotelul Toaca Bellevue din Gura Humorului, la lansarea candidaţilor Uniunii Social Liberale din colegiul uninominal numărul 10 Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Radu Surugiu, şi din colegiul pentru Senat numărul 1 Vatra Dornei, Neculai Bereanu. Nu au lipsit nici primarii din aproape toate localităţile colegiului niumărul 10 pentru Camera Deputaţilor, consilieri locali şi susţinători ai celor doi candidaţi. Indiferent de culoarea politică.

Marius Ursaciuc, primarul orașului Gura Humorului a spus că  USL-ul are o şansă unică. „Suntem aici pentru că nu ne este bine şi nutrim speranţa că se va întâmpla cândva o minune. Din patru în patru ani ne prezentăm la vot şi ne punem în candidaţii noştri speranţa, idealurile, visele şi din păcate de foarte multe ori rămânem cu dezamăgiri. Avem o șansă unică pentru a produce schimbarea. Asta se poate face numai dacă noi îi credităm cu încrederea de a ne putea demonstra că pot să fie o nouă generaţie politică. Le-am spus şi lor că toţi ne-am săturat de oameni care îşi uită promisiunile. Nu mai vrem parlamentari care să vină din când în când aici, pentru că am avut un exemplu în parlamentarul pe care l-am avut până acum pe zona Humor”, a spus Marius Ursaciuc. El a continuat explicând că viitorii parlamentari USL trebuie să fie ajutori de primar, având în vedere că aceştia sunt cei care au făcut proiectele cu care au câştigat încrederea alegătorilor, iar deputaţii şi senatorii trebuie să fie cei care le sprijină pentru a deveni realitate. Ursaciuc a lansat și un program unic la nivelul județului. „Acum nu avem ce să le reproşăm pentru că încă nu au greşit faţă de noi. Iar ei pot să demonstreze că pot fi altfel de politicieni. Şi dacă vor urmări sfaturile pe care le primesc, ne vom putea mândri cu o nouă generaţie de politicieni. Dacă intrați pe www.agendaparlamentarului.ro puteți lansa orice întrebare”, a completat Ursaciuc.

Printre cei care au răspuns invitației la eveniment s-au numărat și primarii PDL din Capu Câmpului, Gheorghe Cajvan, Vama, Nicolai Baltag și Frasin, Marinel Bălan. Nici primarii USL din colegiu nu au lipsit. Începem cu independentul Constantin Moldovan, Mănăstirea Humorului, Stulpicani, Vasile Ostanschi, din Ostra, Ioan Oros și  Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură.

Candidatul USL pentru funcţia de senator în colegiul numărul 1, Neculai Bereanu, a ţinut să le transmită alegătorilor din zona de munte că le promite faptul că nu va susţine şi nu va vota niciodată o lege care să afecteze populaţia. „Vă pot promite că nu voi face niciodată ceea ce au făcut ceilalţi în cei patru ani. Nu voi vota niciodată o lege strâmbă care să ne afecteze pe toţi. Asta vă pot promite”, a spus Bereanu.

„Vin cu rugămintea să-mi acordaţi un vot de încredere pe 9 decembrie, să vă pot reprezenta cu demnitate, şi să facem în aşa fel încât să putem construi în toate localităţile din această zonă”, a mai spus Neculai Bereanu.

Candidatul USL pentru funcţia de deputat în colegiul nr. 10 Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, i-a anunţat pe toţi cei prezenţi că în calitate de parlamentar îşi va asuma cu demnitate rolul de „ajutor de primar şi de ajutor de cetăţean”, şi îşi doreşte să fie şi un sprijin pentru preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor. „Cred sincer că tinereţea, puterea mea de muncă şi credinţa în Dumnezeu mă vor ajuta să fac ceea ce mi-am propus pentru dumneavoastră. „Am norocul să candidez într-un colegiu în care majoritatea primarilor sunt la al doilea sau al treilea mandat, iar cei care l-au câştigat acum au făcut-o categoric. Dumneavoastră ştiţi cel mai bine ce este de făcut aici şi îmi asum cu demnitate şi mândrie rolul de ajutor de primar, rolul de ajutor de cetăţean”, a subliniat Surugiu. El a mai adăugat că pentru întreaga zonă de munte a judeţului este nevoie de o echipă de parlamentari USL, care vine cu o ofertă unitară, care „poate asigura ceea ce are nevoie zona de munte”. „Eu îmi ofer tinereţea şi puterea de muncă, Neculai Bereanu îşi pune la bătaie experienţa profesională şi maturitatea sa, şi îl avem pe Dumitru Pardău, unul dintre cei mai buni parlamentari. De asemenea, doresc să-i mulţumesc prietenului meu Raul Rotaru, pentru înţelepciunea pe care a avut-o, şi îi garantez că îi voi împărtăşi toată experienţa mea politică în organizaţia de tineret. Şi îţi promit Raul că se poate construi, atât în PNL, cât şi în politica românescă”, a declarat Radu Surugiu.

Printre cei prezenţi s-au numărat şi preşedintele PSD Suceava şi al Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, şi deputatul PNL de Vatra Dornei, Dumitru Pardău.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.