Astăzi , 4 noiembrie, la Cajvana, Gavril Mîrza şi Tiberius Brădăţan şi-au lansat candidaturile. În prezenta a peste 800 de oameni din comunele Bălăceana, Bosanci, Botoşana, Cacica, Ciprian Porumbescu, Comăneşti, Dărmăneşti, Drăgoieşti, Horodniceni, Ilişeşti, Moara, Pârteştii de Jos, Stroieşti, Şcheia si Todireşti, cei doi au vorbit despre realizările şi visele pe care le au cu privire la dezvoltarea Colegiului. La lansarea celor doi cadidaţi USL au participat Catalina Vartic (UNPR), Marius Zmău (PNL), Ovidiu Iane (Partidul Verzilor), Paul Rusu (PC), viceprimarii Ovidiu Doroftei (PNL) şi Gavril Vârvara (PSD).

Tiberius Brădăţan candidează pentru un fotoliu de senator în Colegiul Senat 2 Suceava, în timp ce Gavril Mîrza va candida pentru un loc în Camera Deputaţilor. Mîrza este actual senator în Colegiul Senat 3, unde a făcut tandem cu actualul preşedinte al CJ, Cătălin Nechifor, dar şi cu deputatul Ioan Stan.

Până la discursul lui Gavril Mîrza şi Tiberius Brădăţan a vorbit Cătălin Nechifor, care a a declarat că: “Avem obligaţia ca la Cajvana să începem ce avem de făcut astfel încât candidaţii să vă fie călăuză în Parlament, acolo unde se face dreptatea şi legea. Am avut privilegiul să cunosc un om care mi-a fost învăţător în ale politicii şi ale administraţiei, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, senatorul şi viitorul deputat Gavril Mîrza. Am nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru ca domnul Mîrza să mă poată ajuta pe viitor. Am nevoie în Parlament de un om cu experienţă, născut în zona asta”.

Gavril Mîrza îl are contracandidat pe acest colegiu pe fostul vicepreşedinte al CJ Suceava, Vasile Ilie, despre care Nechifor a afirmat că: “Ilie este un traseist politic, a fost aproape în toate partidele. Flutur, şi el un traseist politic ca mulţi din partidul lui Băsescu. Suceava e plină de candidaţi la Parlament din partea PDL-ului care sunt traseişti şi care vor tot timpul la ciolan.”

Nechifor a continuat făcând o comparaţie între cele 6 luni de când conduce Consiliul Judeţean şi perioada în care Gheorghe Flutur a condus adminstraţia suceveană spunând că ”USL e pregătită să guverneze aşa cum trebuie. Mai avem hopul din toamnă şi Dumnezeu să vă dea înţelepciune şi curaj fiindcă noi suntem altfel. Pentru mine şi echipa mea nu contează culoarea poltică a unui primar, iar  cât a fost Flutur preşedinte, dacă erai primar PSD, nu primeai un leu.”

După ce Nechifor şi-a încheiat discursul a urmat motivaţia alegerii oraşului Cajvana pentru lansarea candidaturii celor doi. Dacă pentru Gavril Mîrza este explicabilă alegerea lansării candidaturi la Cajvana, pentru Tiberius Brădăţan ea este cel puţin curioasă, singura explicaţie fiind aceea că “Locul acesta începe să îmi fie tot mai drag. Eu mă trag dinspre Drăgoieşti, mai exact tatăl meu este de acolo”, a declarat Tiberius Brădăţan.

“Mi s-a recomandat să pornesc de acasă în bătălia asta. Ştiu nevoile oamenilor din colegiul acesta, şi ele nu sunt puţine. Mă angajez că voi încerca să modernizez o parte din drumurile care străbat acest colegiu. Mai ştiu că sunt porţiuni de sate fără curent, dar ştiu că nu e menirea unui parlamentar să rezolve treburile administraţiei locale şi judeţene. Totuşi e datoria lui să ţină legătura cu municipalităţile din colegiul său. Pe de altă parte avem în vedere măsuri de stimulare a economiei, prin reducerea TVA-ului la alimente la 9%, facilităţi pentru angajatori dacă angajează tineri sau persoane cu vârsta peste 45 de ani”.

Mîrza şi-a înţepat contracandidatul spunând că: “Acum Vasile Ilie vrea să facă din Cacica staţiune turistică, dar cât a fost la conducerea CJ Suceava acest lucru nu l-a interesat, iar dacă îl rogi să meargă până acolo nu nimereşte”.

Candidatul de pe colegiul 3 Camera Deputaţilor a trecut în revistă realizările din această zonă, cât timp a fost preşedinte CJ afirmând că a realizat, cu cofinanţare poloneză, drumul de la Pârteşti la Soloneţul Nou şi piscina de tratament de la Cacica. Mîrza şi-a încheiat discursul cu o ironie la adresa ARD-ului:  “Lăsaţi fluturii să zboare şi pe Vasile Ilie să se ducă la locul lui de baştină”, a conchis Mîrza.

Mesajul de pe meşurile de campanie pentru cei doi este  “ Tinereţe şi Experienţă ”, de aceea şi mesajul candidatului pentru fotoliul de senator de pe colegiul 2 a fost acela că are ce învăta de la Gavril Mîrza. Medicul de la UPU, Tiberius Brădăţan, şi-a început  discursul cu o frază celebră rostită de pastorul baptist Martin Luther King -“I HAVE A DREAM”. Visul candidatului USL pentru Senat a fost transpus în următoarele fraze: “Am un vis! O ţară în care vrajba să dispară! Unde să nu mai vedem încrâncenare şi lupte între fraţi şi rude pentru probleme de natură politică. Vrem să vă cerem sprijinul pentru a construi o ţară a bunăstării şi unde să nu fie ură şi mânie. Guvernul USL a arătat în puţin timp şi cu puţine resurse că se poate. Sunt medic şi mă alătur cu tinereţea experienţei preşedintelui Mîrza. Ştie foarte bine problemele dumneavoastră. A stat alături şi vă ştie pe fiecare în parte. Vreau să îi fiu învăţăcel lui Mîrza şi să adun experienţă şi să fac bine în continuare. Nu folosesc nimănui legi stufoase şi interpretabile, vrem legi simple. Vă urez mintea cea bună şi mâna cea bună când veţi vota. Să fiţi alături de noi. Dumnezeu să vă ocrotească şi să ocrotească România!”

Ajuns la lansarea candidaturii lui Mîrza, Ioan Stan, deputat PSD, a spus că deja se simte un regret pentru oamenii din colegiul Fălticeni, dar cel care a vrut să revină este candidatul USL Gavril Mîrza.

Vicepreşedintele CJ Alexandru Băişanu nu a fost prezent la Cajvana el delegându-l pe preşedintele organizaţiei municipale a PNL-lui, Marius Zmău, care a spus că “Colegiul 3 este pentru mine acasă deoarce  părinţii mei sunt de aici şi vă vor da votul. Părerea mea şi nu doar a mea e că după 9 decembrie, USL, care e cea mai mare construcţie politică de după 1989, să ducă România, care a suferit 4 ani, într-o stare de normalitate.”

Cătălina Vartic, presedintele UNPR Suceava şi colegă din Alianţa de Centru Stânga cu cei de la PSD a spus despre Gavril Mîrza, că atunci cînd mergea prin judeţ, era întrebată dacă formaţiunea condusă de domnia sa este cu Gheorghe Flutur sau cu Gavril Mîrza, fiindcă oamenilor le era întipărită puternic în minte personalitatea fostului preşedinte al CJ-ului. “Văd speranţă  în ochii dumneavoastră şi stiu că aşteptările sunt foarte mari, de aceea  îi rog pe cei doi candidaţi să nu vă înşele aşteptările”, a încheiat Vartic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.