Premierul Dacian Cioloș a participat la evenimentul de lansare a emisiunii de titluri de stat pentru populație, programul „Fidelis Centenar”, alături de ministrul Finanțelor Publice Anca Dragu și specialiștii din piața bancară și cea de capital.

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) lansează pe 11 iulie o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație, cu scadență în 2018, moment ce va marca aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

Valoarea totală a emisiunii este de 100 de milioane de lei, iar prețul unui titlu de stat, 100 de lei. Acesta poate fi achiziționat, în perioada 11 – 29 iulie 2016, la o dobânda anuală de 2,15%. Dobânda și câștigurile de capital realizate din deținerea și tranzacționarea titlurilor emise de statul român sunt venituri neimpozabile.

„Întâi de toate, titlurile de stat lansate astăzi reprezintă o investiție sigură, garantată de stat. Ele sunt accesibile fiecărui cetățean, student, tânăr antreprenor, salariat sau pensionar, care poate și vrea să facă o investiție și, în același timp, să economisească bani într-un mod inteligent”, a declarat premierul Dacian Cioloș.

Cei interesați de titlurile de stat le pot cumpăra, fără alte costuri, de la cele patru bănci intermediare: BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania.

Titlurile de stat vor fi admise și, ulterior, tranzacționate pe Bursa de Valori București (BVB). Deținătorii titlurilor de stat le pot tranzacționa la prețurile cotate în mod transparent la BVB.

Un alt element de atractivitate pentru cei interesați este faptul că, la scadență, în 2018, MFP va organiza și o loterie aniversară cu 100 de premii în valoarea de câte 1.000 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.