După ce a reușit să cucerească inimile a milioane de români cu melodia „Acasă-i România”, care a devenit în timp un imn, mai ales pentru românii de peste granițele țării, îndrăgita artistă de muzică populară Laura Olteanu își continuă proiectul de succes și organizează un eveniment de excepție la Suceava, cu același nume.

Spectacolul „Acasă-i România” va fi găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava și va avea loc pe 31 martie, de la ora 17, iar biletele s-au pus deja în vânzare.

Ceea ce își propune îndrăgita artistă să realizeze la Suceava este mai mult decât un simplu spectacol folcloric, totul fiind organizat în cel mai mic detaliu, invitații săi numărându-se printre cei mai apreciați artiști ai momentului.

Va fi un spectacol inedit pe scena Casei de Cultura Suceava .Surprizele continua…❤🎼🎺🎙🎶🤗😘👇👇👇👇

Publicată de Laura Olteanu pe Sâmbătă, 2 martie 2019

Alături de celebra Orchestră a fraților Advahov din Republica Moldova, pe scena suceveană vor evolua pentru cei prezenți artiști consacrați precum Marcela Fota, Lucian Drăgan, Aurora și Săndel Mihai, Sorin Filip, Adriana Ochișanu, Gheorghe Rizea, Ruxandra Pitulice, Rusu Igor și dansatorii Ansamblului artistic profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Evenimentul, care va fi cu siguranță unul de răsunet, este organizat de Global Media Records, iar până în ziua spectacolului artista va lansa mai multe concursuri, despre care va oferi mai multe informații pe pagina sa de Facebook.

 

 

Orchestra Fraţilor Advahov, în topul preferințelor celor mai mari artiști, pentru prima dată pe scena de la Suceava

 

Acum 15 ani, la Chişinău, s-a înfiinţat Orchestra fraţilor Advahov, care, încă de la debut, a făcut furori pe piaţa muzicală din Republica Moldova şi România.

Astăzi,  Orchestra este extrem de solicitată mai ales de artiștii români, inclusiv Andra organizându-și cel mai recent spectacol tradițional alături de frații Advahov.

Orchestra poartă numele a doi fraţi, Vitalie şi Vasile Advahov, descendenţi dintr-o familie de lăutari de la sudul Republicii Moldova care, după absolvirea Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, au creat orchestra  proprie. Debutul  a fost de mare succes, pista de lansare fiind CD-ul „Lume, nu mă judeca”, înregistrat cu distinsa cântăreaţă de muzică populară, „doamna cântecului românesc”, Zinaida Julea.

De-a lungul anilor, Orchestra Fraţilor Advahov a reuşit să înregistreze zeci de albume, pe lângă sutele de materiale muzicale înregistrate cu interpreţii de muzică populară. Criticii de specialitate caracterizează apariţia orchestrei drept un miracol, ea adunându-i în jurul său pe cei mai talentaţi tineri lăutari din Republica Moldova, dar şi consacraţi artişti instrumentişti.

Orchestra numără mai mult de 50 de artişti instrumentişti şi colaborează cu personalităţi notorii din lumea folclorică de pe ambele maluri ale Prutului. Orchestra Fraţilor Advahov susţine numeroase concerte, atât în ţară, cât şi în întreagă Europă şi poate fi considerată un adevărat ambasador al folclorului românesc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.