Serghei Lavrov repetă propaganda rusească conform căreia guvernul ucrainean este un regim neo-nazist și spune că bandele jefuiesc orașe, inclusiv în Mariupol. Afirmațiile nu sunt susținute de nicio informație venită din teren.

Lavrov mai spune că ucrainenii„încearcă acum să folosească civilii ca scuturi umane”. El susține că oamenii nu ar trebui să „se uite doar la acest film de la Hollywood” scris de mass-media occidentală „unde există un rău suprem”.

Ministrul rus de externe mai spune că NATO încearcă să întărească securitatea Occidentului în detrimentul Rusiei. El compară SUA cu Napoleon și Hitler, spunând că, „pe vremuri, Napoleon și Hitler aveau scopul de a subjuga Europa – acum americanii o fac”.

El afirmă că anularea proiectului Nordstream 2 „arată locul” UE, sugerând că SUA s-au aflat în spatele deciziei.

„Toată lumea spune că al treilea război mondial nu poate fi decât nuclear, dar vă atrag atenția că asta este în mintea liderilor Occidentali, nu a rușilor”, a spus șeful diplomației de la Moscova.

El a amintit despre declarațiile recente ale omologilor săi francezi și britanici, Jean-Yves Le Drian și Elizabeth Truss, referitoare la descurajarea nucleară și riscul unui război cu Rusia.

„Dacă unii lucrează la un adevărat plan de război împotriva noastră, și cred că o fac, trebuie să se gândească cu atenție”, a spus el, adăugând că „nu vom lăsa pe nimeni să ne destabilizeze”, potrivit AFP.

Cu o zi înainte Serghei Lavrov a declarat că, în cazul în care ar avea loc un al treilea război mondial, acesta ar implica arme nucleare și va fi unul distructiv, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.