Taraful Florin Mucea a oferit încă o lecție de profesionalism și autenticitate, joi, 20 iulie, la Strânsura de pe Dealul Leahului de la Voitinel. Evenimentul, care este deja o tradiție în comuna Voitinel, adună laolaltă an de an artiști consacrați care nu fac rabat de la calitate și autentic. Astfel, ca odinioară, pe vremea regretatului rapsod Vasile Mucea, tatăl lui Florin Mucea, voitinenii au jucat și au chiuit de a răsunat dealul, dovadă clară că artiștii de pe scenă au oferit un regal folcloric la cele mai înalte standarde.

Cu toții știm că Taraful Florin Mucea este o emblemă valoroasă a județului nostru, prin însuși numele său, și, de aceea, alături de colegii săi, Florin Mucea încearcă să ofere un altfel de program artistic și să păstreze cu sfințenie ce a primit de la tatăl său.

Așa se face că Bucovina se poate mândri astăzi, încă, cu oameni vrednici, tradiții vii și obiceiuri păstrate, iar artiști precum cei care fac parte din Taraful Florin Mucea contribuie la promovarea Bucovinei adevărate, așa cum am găsit-o și cum avem datoria de a o preda urmașilor.

 „Bătrâneasca” marelui rapsod Vasile Mucea, dar și „Sadăul” autentic au fost două dintre interpretările Tarafului Florin Mucea, care au adus în prezent crâmpeie din câmpeneștile de altădată, ce adunau laolaltă sute de oameni din toată zona.

Faptul că membrii Tarafului tratează cu seriozitate moștenirea folclorică lăsată de înaintașii noștri, nu face decât să confirme că tradițiile și obiceiurile bucovinene vor dăinui și peste veacuri și asta și datorită lui Florin Mucea și a colegilor săi.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.