Muzeul Bucovinei găzduieşte în data de 29 noiembrie 2017, ora 16, la Muzeul de Istorie, str. Ştefan cel Mare nr. 33, Suceava, o lecţie demonstrativă de pictură icoană în tehnică bizantină susţinută de Marieta Iliese – absolventă a Facultăţii de Teologie din Iaşi, Secţia Restaurare icoane.
Subiectul demonstraţiei va fi o icoană a Sfântului Nicolae pictată “da capo al fine “, ocazie cu care vor putea fi urmărite toate etapele de pictare specifice tehnicii bizantine.
Marieta Iliese stăpâneşte o tehnică simplă şi extrem de eficientă de predare având o experienţă de 15 ani de susţinere a cursurilor de tehnica pictării  icoanelor bizantine în Olanda.
Evenimentul se adresează publicului adult.
Invitaţi să participe la această activitate sunt profesorii şi învăţătorii din Suceava, dar şi publicul larg, care au astfel ocazia să-şi completeze cunoştintele, să-şi dezvolte aptitudinile şi creativitatea sau poate deveni un start într-o nouă profesie. Intenţia pictoriţei este de răsturna perspectiva având în noua imagine, copii privindu-şi părinţii sau bunicii învăţând.

Lecţie demonstrativă de pictură icoană în tehnică bizantină, la Muzeul Bucovinei

Lecţie demonstrativă de pictură icoană în tehnică bizantină, la Muzeul Bucovinei

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.