Potrivit deputatului PNL, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va avea din nou un lector francofon începând din această toamnă.

„Profesorul de limbă franceză Benoît GUSTOT, de la Liceul Saint-Michel din Bruxelles, a optat pentru o misiune de 6 luni în cadrul universității sucevene, exprimându-și deja dorința de a o prelungi pe întreg anul universitar. Misiunea este finanțată parțial de Agenția Universitară a Francofoniei și susținută instituțional de Universitatea „Ștefan cel Mare”. Pasionat de cultura francofonă (literatură, cinema, scriere creativă) și de predarea limbii franceze la toate nivelurile, implicat în activități asociative și cunoscător a cinci limbi, printre care și limba română, profesorul  Benoît GUSTOT a ales Suceava și pentru că a vizitat de mai multe ori România și Bucovina, unde a apreciat bogăția culturală, dar și consistența activităților din domeniul francofoniei”, a precizat deputatul PNL, Sanda-Maria Ardeleanu.

Trebuie precizat faptul că în ultimele luni, Biroul Agenției Universitare a Francofoniei de la București a organizat concursul la nivel național în vederea ocupării unor posturi de lector francofon în universitățile românești care au solicitat acest lucru.

„Universitatea din Suceava își exprimase demult dorința de a reînvia tradiția lectoratului de limbă franceză, după o întrerupere de aproape 10 ani”, a declarat Ardeleanu, exprimându­-și convingerea că prezența acestui lector va ajuta francofonia și francofilia românească și bucovineană să se afirme mai puternic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.