Odată cu evoluția tehnologiei, lectura începe să devină o activitate care nu mai este atât de intens practicată pentru a aprofunda noile cunoștințe și pentru a fi preț de câteva momente în mintea și gândurile altor persoane, autori ai acelor cărți.

De altfel, lectura este o remarcabilă călătorie nu doar prin gândurile altor persoane, ci și prin propria noastră minte, deschizând uși la care bat diferite întrebări, soluții, rezolvări și lărgind către infinit orizonul de posibilități și perspective din care privim anumite situații.

Lectura înseamnă mai mult decât a cunoaște și a înțelege lumea privită din perspectiva unor autori; ea este o oportunitate de a ne cunoaște mai bine, autocunoașterea și autodepășirea fiind două virtuți fundamentale pentru succesul omului în viață.

În același spirit și menținând fierbinte subiectul lecturii, îl prezentăm în cele ce urmează pe unul dintre cei mai importanți autori la nivel mondial, recunoscut pentru scrierile sale captivante și pentru felul în care reușește să le împărtășească cititorilor sentimente intense și întrebări existențiale profunde: Deepak Chopra.

Câte persoane nu s-au întrebat măcar o dată ce se întâmplă dincolo de această viață? Ei bine, în cartea Viață după moarte. Puterea dovezilor, renumitul Deepak Chopra reușește să pună cap la cap dovezile științifice și puterea spiritualității într-o operă fenomenală, ce-i poartă pe cititori într-o călătorie profundă în diferitele niveluri ale conștiinței. Cu alte cuvinte, această carte reușește să-i facă pe aceia care o citesc să pătrundă pe urmele învăluite de mister a ceea ce se află dincolo de moarte. Cum? Se pare că secretul constă în înțelegerea deplină a realității ce ne înconjoară și în înlăturarea grijilor iraționale – doar în felul acesta se poate cunoaște adevărul absolut.

Adevărul este că noi, oamenii, avem mereu dorința de a descoperi tot ceea ce nu știm, de a găsi răspunsul și rezolvarea tuturor misterelor ce ne apasă mintea, însă în tot acest timp ne îndepărtăm de la scopul principal pentru care existăm: să ne descoperim pe noi și să ne bucurăm de prezent.

O altă carte deosebită și recomandată pe deplin pentru cititorii pasionați de lecturi profunde și pline de însemnătate este Putere, libertate și grație divină. Să ne hrănim din sursa fericirii veșnice, scrisă de același maestru al gândurilor transpuse în cuvinte, Deepak Chopra.

Această carte prezintă într-un puternic contrast toate acele sentimente ce ne fac viața plină: bucuria, tristețea, fericirea și supărarea. Autorul le analizează în paralel și le prezintă dintr-o perspectivă diferită, una legată foarte mult de noțiunea de timp. Vom descoperi astfel că toate acestea sunt trecătoare și că cel mai important aspect este, într-un final, pacea interioară. Altfel spus, fericirea nu înseamnă altceva decât liniștea!

Nu în ultimul rând, ca o altă recomandare pentru pasionații de lectură și încă o dovadă a calității lui Deepak Chopra de scriitor, lucrarea sa Cartea secretelor. Să deblocăm dimensiunile ascunse ale vieții este o formă de a prezenta, direct sau indirect, faptul că adevăratele secrete nu se ascund în altă parte decât în interiorul nostru. Fiecare viață este asemănată cu o carte, ale cărei secrete nu le putem cunoaște decât după ce reușim să ne descoperim. Noi suntem singurii în măsură să descoperim aceste mistere și nu există altcineva care să le știe mai bine, așadar singura persoană ce trebuie să fie întrebată ești chiar tu. Cu siguranță, Cartea secretelor este o lectură perfectă pentru aceia care vor să aprofundeze ideile ce țin de existență, de rolul nostru și de multe alte întrebări pe care le avem cu privire la ce ne-a oferit, ce ne oferă și ce ne va oferi în viitor viața.

Analizând toate aceste aspecte, pasionații de lectură au parte de o adevărată oportunitate de a se descoperi și de a vedea lumea din perspective total diferite. De multe ori considerăm faptul că toate gândurile și ideile mai profunde ne poartă către o lume imaginară, însă cum ar fi dacă tot ceea ce descoperim în acele clipe este o față nemaivăzută a realității? Cert este că în firea omului va exista mereu dorința de a găsi răspunsul acestor întrebări, de a desluși aceste mistere ce ne însoțesc la fiecare pas, iar viață ne devine astfel o călătorie pentru a descoperi nimic altceva decât propria persoană!

Aceia care vor să se bucure de aceste lecturi și să aprofundeze toate temele prezentate o pot face cât se poate de simplu: accesând site-ul editura-foryou.ro, loc în care vor avea plăcerea de a descoperi mulți alți autori, respectiv multe cărți, care să-i poarte atât de departe și, totuși, atât de aproape de ei înșiși.