Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta a fost sesizată de către inginerul silvic Lițu Mihai, șeful Ocolului Silvic Breaza despre faptul că o persoană recalcitrantă a pătruns în sediul instituției pe care o coordonează, a provocat scandal și distrugerea mai multor bunuri aparținând Direcției Silvice Suceava.
Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat următoarele: La data de 08.03.2021, D. Alexandru, de 68 ani, din comuna Breaza, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a pătruns în incinta Ocolului Silvic Breaza unde pe motiv că reprezentanții ocolului silvic nu i-ar fi atribuit acces la licitații silvice și alte asemenea motive a devenit recalcitrant și a adresat insulte mai multor angajați ai instituției, tulburând astfel ordinea și liniștea publică a angajaților instituției. La momentul în care conducătorul instituției însoțit de către alți angajați i-au solicitat să părăsească sediul profesional, cel în cauză a refuzat acest lucru, a luat în mâini un scaun aflat în preajma sa și a lovit un perete al camerei. În acea împrejurare mai mulți angajați ai Ocolului Silvic Breaza l-au evacuat forțat pe D. Alexandru din sediul profesional, iar acesta din urmă pentru a se răzbuna a lovit parbrizul autoturismul marca Dacia Duster, proprietate al RNP-ului, pe care l-a crăpat în partea inferioară stânga, fiind adus în stare de neîntrebuințare.
Din cercetările efectuate și cele stabilite din audieri rezultă că D. Alexandru l-a lovit în zona unui membru inferior pe șeful de ocol, inginerul Lițu Mihai, de 40 ani și totodată l-a amenințat cu acte de violență pe pădurarul C. Ilie, de 47 ani, ambele fapte având legătură cu atribuțiile de serviciu conform aprecierilor făcute de către cele două persoane vătămate. Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „distrugere”, „violarea sediului profesional”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „ultraj (2 fapte).
Având în vedere că dosarul penal se va afla în urmărire proprie a procurorului, dată fiind competența materială, s-a luat legătura cu procurorul de serviciu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc care a opinat că nu se impune o măsură preventivă în acest moment, urmând a decide asupra acestui lucru după administrarea mai multor probe în cauză.
Se va raporta de urmare pe parcursul cercetărilor.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.