Ministrul Muncii, Raluca Turcan, dă din nou asigurări că noua lege a pensiilor nu prevede creșterea obligatorie a vârstei de pensionare, ci este vorba despre stimularea rămânerii în activitatea peofesională, care este opțională.

Ce spune ministrul Muncii, Raluca Turcan, despre creșterea vârstei de pensionare 

„Într-o dezbatere de reformă, evident că discuțiile sunt diverse, însă pe fond, noi cu Uniunea Europeană avem obligația să comunicăm foarte clar și foarte asumat. Am stabilit reperele care vor sta la baza noii Legi a pensiilor și în aceste repere nu vorbim de creșterea obligatorie a vârstei de pensionare, vorbim de stimularea rămânerii în activitatea profesională, opțional”, a declarat Raluca Turcan pentru Europa FM.

Totodată, ministrul a precizat că nu se discută despre creșterea stagiului minim de cotizare pentru a avea acces la sistemul de pensie.

”Iată, așadar, două mari dezinformări care s-au rostogolit în spațiul public. (…) Noi știm exact ce vrem să facem pe partea de reformă și lucrul acesta va fi întărit inclusiv prin parteneriatul cu o instituție financiară, care să confirme și să coreleze legea noastră în contextul legislației europene”, a mai declarat Raluca Turcan.

Ludovic Orban: Nu este adevărat că vrem să creștem vârsta de pensionare

Și liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat recent că nu se dorește creșterea vârstei de pensionare.

”Am văzut că au apărut informații că vrem să creștem vârsta de pensionare. Nu este adevărat că vrem să creștem vârsta de pensionare. Sigur, există un proiect de lege care permite acelora care vor să lucreze după vârsta de pensionare să nu mai treacă prin exercițiul umilitor, an de an, să ceară voie conducătorului instituției sau angajatorului să-i dea voie să lucreze după pensie și conferim acest drept pentru persoanele care sunt în putere și care vor să lucreze. Nu vom crește vârsta de pensionare obligatorie”, a spus Orban.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.