Legea salarizării unitară a primit undă verde din partea deputaților. Legea a fost votată cu 188 de voturi „pentru”, 28 de voturi „împotrivă” și 47 de abțineri. După acest vot, legea va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Controversata Lege a salarizării unitare a trecut de Parlament,  în ciuda nemulţumirilor sindicaliştilor, care ieri au aflat că majorările întârzie. Liviu Dragnea spune că legea e bună şi că guvernul se ţine de promisiuni. Se întâmplă la o zi după anunţul care i-a inflamat pe sindicaliştii din Sănătate si Educaţie – ministrul Muncii a anunţat că medicii şi profesorii nu mai primesc integral majorările, ci în etape.

„Legea salarizării unitare e o lege a demnităţii românilor, care la fel ca ceilalţi cetăţeni europeni trebuie să fie plătiţi echitabil pentru munca loc. Face ordine într-un sistem în care a dominat haosul, bunul plac şi discriminarea. Salariile medicilor şi asistenţilor medicali vor ajunge la 1 martie 2018 la nivelul calculat pentru grila ce va deveni operaţională din 2022. De exemplu, un angajat care în prezent are un salariu de 4.000 de lei va beneficia de următoarele creşteri succesive până la 7.000 de lei. Pentru personalul didactic creşterea din 2018 va fi de 50% faţă de salariul aflat în plată în prezent, iar personalul militar şi de ordine publică va avea o creştere chiar de luna viitoare”, a declarat Liviu Dragnea, președintele PSD, în plenul Camerei Deputaților.