În cadrul Festivalului ”Întâlniri bucovinene”, un elev din clasa I a câștigat concursul „O poveste pentru fiecare obiectiv turistic”, organizat de cabinetul parlamentar al deputatului PNL de Suceava, Radu Surugiu.

Radu Surugiu a a precizat că scopul concursului „O poveste pentru fiecare obiectiv turistic” a fost  acela de a pune în valoare bogăția culturală a Bucovinei și de a încuraja locuitorii județului Suceava să promoveze meleagurile bucovinene, prin intermediul poveștilor și istoriilor locale, care s-au transmis din generații în generații. În fiecare an, acest festival folcloric internațional se organizează și în alte țări în care trăiesc foști locuitori ai Bucovinei, precum Polonia, Slovacia, Ungaria și Ucraina, menirea acestuia fiind de a păstra tradițiile bucovinene și de a-i aduce împreună pe cei care doresc să promoveze cultura populară bucovineană.

Premiul special a fost acordat micului poet Sebastian Remus Crăciun, care a participat la concurs cu opera ”Legenda Pietrei Buhii”. Câștigătoarea premiului I a fost Mihaela Buta, ale cărei povestiri au fost despre ”Fântâna Varvarei” și ”Comoara de pe Rarău”. Premiul al II-lea i-a fost acordat doamnei Tudorița Huțuleac, care a scris despre legenda muntelui Păușa, iar premiul III l-a câștigat Florin George Popovici, a cărui poveste a fost despre ”Pictura Pietrele Muierilor”.

”Bucovina reprezintă una dintre regiunile României în care tradițiile și obiceiurile încă se păstrează. Bucovinenii sunt demni de admirația noastră prin exemplul de credință, muncă și onestitate. Prin concursul pe care l-am organizat, am dorit să oferim și altora posibilitatea de a afla mai multe despre oamenii, legendele și istoriile acestui loc și să-i sprijinim pe cei care doresc să facă cunoscută această regiune. De asemenea, oportunitatea de a-i premia pe câștigătorii concursului în cadrul Festivalului Întâlniri Bucovinene a reprezentat un moment prielnic ca toți participanții la acest șir de evenimente să-i cunoască pe cei care au contribuit la realizarea revistei O poveste pentru fiecare obiectiv turistic. Le mulțumesc pe această cale celor care au făcut parte din acest proiect.”, a declarat Radu Surugiu, deputat în colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.