La 20.09.2019, ora 18:50, echipajul format din polițiști din cadrul Poliției Orașului Broșteni și din cadrul Secției de Poliție Rurală 15 Vatra Dornei, au identificat parcată pe partea carosabilă pe DC Cotîrgași din oraș Broșteni, autoutilitara marca MAN cu remorca, ambele încărcate cu material lemnos, conducătorul auto aflându-se lângă acestea.

Conducătorul auto A. D., de 40 ani, din com. Borca, a prezentat pentru control avizele de însoțire secundare ce aveau consemnate cantitățile de 13,75 mc respectiv 21,56 mc lemn rotund rășinoase, specia molid.

Din verificările efectuate a rezultat faptul transportul materialului lemnos s-a efectuat din alt loc decât cel corespunzător proveninței legale, respectiv a punctului de încărcare înscris pe avize, depozit Borca, SC Petrobel.

Cantitatea de material lemnos transportată a fost inventariată împreună cu reprezentantul Ocolului Silvic Crucea, iar în urma întocmirii carnetului de marcare-inventariere s-a stabilit faptul că autoutilitara transporta cantitatea de 35,31 mc lemn rotund rășinoase.

S-a dispus confiscarea cantității de 35,31 mc lemn rotund rășinoase cu o valoare de 10.596 lei aparținând SC PETROBEL SRL și predarea acesteia în custodia Depozitului de material lemnos Barnar aparținând Ocolului Silvic Crucea.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform art. 19 alin. 2 lit. d din L 171/2010.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.