În perioada 05.02-07.02.2020, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii 2018”, polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice în cooperare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, au efectuat un control la o societate din Pojorâta, cu punctele de lucru în Pojorâta și Iacobeni, administrată de B. C., pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

Cu ocazia verificărilor, echipa de control a constatat faptul că societatea sus-amintită a expediat fără avize de însoțire a materialului lemnos cantitatea de 47,09 mc lemn rotund rășinoase din depozitele societății, a expediat cantitatea de 48,39 mc lemn rotund rășinoase cu avize de însoțire din care nu rezultă proveniența legală și a primit in depozitul societății cantitatea de 12,88 mc lemn rotund fag cu avize de însoțire din care nu rezultă proveniența legală.

             De asemenea, s-a constatat faptul că societatea nu operează la zi și în ordine cronologică în registrul de evidență a materialului lemnos avizelor de însoțire, nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate în punctul de lucru și operează în mod eronat datele în aplicație.

            S-a dispus sancţionarea contravenţională a firmei, aplicându-se 4 sancţiuni contravenționale în valoare de 23.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de: 95,48 m.c. lemn lucru rășinoase în valoare de 16.422,56 lei și 12,88 mc lemn rotund fag în valoare de 2.563,12 lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.