În perioada 18 – 19 aprilie, echipele mixte de control constituite din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, specialişti silvici din cadrul I.T.R.S.V. Suceava şi comisari din cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Suceava, au desfăşurat o acţiune în sistem integrat de verificare a unor agenţi economici din judeţul Suceava.

Scopul acțiunii a fost verificarea agenților care desfăşoară activitate legată de prelucrarea, transportul, debitarea şi comercializarea materialului lemnos. În urma acestei activități, s-au aplicat 4 sancțiuni, în valoare totală de 18 mii de lei, toate conform Legii nr. 171/2010.

În cadrul verificărilor efectuate la un număr de trei agenţi economici ce au ca obiect de activitate prelucrarea primară a lemnului, au fost identificate achiziţii de buştean răşinoase (400,36 mc) pe baza unor avize de însoţire care nu pot fi considerate documente legale de provenienţă, întrucât nu aparţin emitentului, iar provenienţa materialului lemnos consemnată nu este reală. Verificările continuă sub supravegherea comisarilor Gărzii Financiare Suceava, urmând ca, în situaţia constatării producerii unui prejudiciu bugetului de stat, în cauză să fie întocmite dosare penale pe numele administratorilor societăţilor comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.