În perioada 4 – 10 martie 2019, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul subunităților teritoriale de poliție, în cooperare cu specialiștii Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava, au organizat acțiuni punctuale pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării și prelucrării masei lemnoase.

Au fost efecuate 24 de controale, fiind constatate 5 infracțiuni și aplicate 141 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 86.152 lei. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 52,75 m.c. material lemnos, în valoare de 22.746 lei.

Potrivit IPJ Suceava, în data de 4 martie, în jurul orei 03.30, o patrulă din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei a oprit pentru control, pe DN 15C din comuna Boroaia, ansamblul rutier condus de un bărbat de 50 de ani, din municipiul Fălticeni, care transporta material lemnos. Întrucât existau indicii clare cu privire la neconcordanța volumului de material lemnos transport și cel consemnat în avizul de însoțire prezentat de conducătorul auto, polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit că bărbatul transporta cantitatea de 59,09 m.c. cherestea de esență rășinoase, cu 16,75 m.c. mai mult decât cantitatea menționată în documente. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 6.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos transportat în plus, în cuantum de 10.703 lei, a fost confiscat valoric.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.