La data de 15 martie 2023, la ora 13.37, Secția 14 de Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin SNUAU 112 de către Ilie B. despre faptul că pe raza comunei Frumosu a fost identificat un ansamblu de vehicule, aparținând unei societăți comerciale deținute de Ilie N.,  iar remorca acestuia era încarcată cu material lemnos fără a avea un aviz valabil.

Au fost direcționați polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier care au identificat ansamblul de vehicule format din capul trăgător și semiremorca, aceasta din urmă fiind încărcată cu material lemnos pentru care nu există aviz valabil.

Împreună cu tehnicianul criminalist din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc, s-a procedat la sigilarea ansamblului auto, ulterior asigurandu-se paza prin lucrători de poliție și jandarmi până la data de 16.03.2023 când s-au deplasat pentru verificări reprezentanții Gărzii Forestiere și ai Ocolului Silvic Vama.  

De asemenea, la fața locului au fost prezenți și activiști de mediu care au sesizat transportul ilegal.

La data de 16.03.2023, polițiștii din cadrul IPJ Suceava, Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol și Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc/Secția nr. 14 Poliție Rurală Vama, împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, s-au deplasat la locul identificării ansamblului auto menționat mai sus, ocazie cu care i-au solicitat administratorului să însoțească organele de control, respectiv să transporte ansamblul auto încărcat cu material lemnos la Ocolul Silvic Vama – Depozitul Dragoșa, în vederea inventarierii materialului lemnos încarcat în semiremorcă. 

În incinta depozitului Dragoșa, s-a procedat la descărcarea materialului lemnos, ocazie cu care reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au procedat la inventarierea materialului lemnos, acesta fiind măsurat piesă cu piesă cu clupa forestieră si ruleta omolagate. În urma efectuării măsurătorilor a rezultat un volum total de 10.13 mc lemn rotund rășinoase. 

În cauză, s-a dispus indisponibilizarea ansamblului auto, precum și a cantității de 10,13 mc lemn rotund rășinoase care a fost predat în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Vama. 

Ansamblul auto format din cap tractor și remorcă, a fost condus de către lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc la depozitul special amenajat al IPJ Suceava din localitatea Stroiești, unde au procedat la sigilarea și predarea acestuia.          

Cercetările în cauză, sunt continuate de către lucrătorii din cadrul IPJ Suceava – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol în cadrul dosarului penal, aflat sub supravegherea procurorului din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, privind infractiunile de „tăiere ilegala de arbori” și „furt de arbori”  și „transport cu orice mijloace de transport de al materialelor lemnoase in volum de peste 10 mc fără documente specifice”.

„Se dovedește încă o dată că efortul comun plus în slujba apărării legalității de instituțiile publice și societatea civilă are ca efect un mod de lucru integrat și unitar cu rezultate benefice. Sprijinul reciproc și buna cooperare duc la o gestionare mai judicioasă a resurselor de intervenție dar și la rezultate mai eficiente în tot ceea ce înseamnă prevenirea și combaterea criminalității. 

IPJ Suceava transmite încă o dată că a manifestat și manifestă în continuare disponibilitate totală pentru un efort comun integrat cu societatea civilă, activiștii de mediu și mass-media pentru gestionarea acestei problematici prioritare la nivel județean – problematica silvică”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.