Boxerii sunt un model de lenjerie intimă masculină, care și-au păstrat popularitatea încă din anul 1920 și până în momentul prezent. În primă fază, boxerii erau de fapt niște pantaloni scurți cu bretele din piele. După 1925, au fost inventate modelele cu talie elastică, pentru a asigura confortul și libertatea de mișcare, elemente necesare în timpul luptelor pe ringul de box. La momentul actual, boxerii reprezintă 20% din articolele de lenjerie intimă din SUA.

Boxerii sunt definiți de țesătura rigidă și de posteriorul în formă de clopot (partea din spate este mai lejeră decât fața, pentru a permite mai mult spațiu feselor, atunci când persoana se apleacă în față). 

 

La ce sunt atenți bărbații când aleg lenjeria de corp

 

Majoritatea bărbaților au început să înlocuiască lenjeria intimă obișnuită cu boxerii. Iar acest lucru nu ne miră. Nu mai reprezintă un secret faptul că, boxerii sunt piese vestimentare ce se remarcă prin confort crescut și lejeritate în mișcare. Deși alegerea boxerilor pare o treabă simplă și la îndemâna oricui, totuși ia în calcul câteva reguli înainte să iei o decizie în acest sens.

  • Culorile

Deși nu pare un criteriu esențial în ceea ce privește vestimentația masculină, totuși alegerea culorilor potrivite este un element care ține mai mult de natura practică, decât de estetică. Albul este frumos și piesele de lenjerie intimă de această culoare sunt ușor de găsit în orice magazin. Lenjeria intimă în culori deschise este indicată pentru acele zile liniștite, fără prea multă activitate. Pentru zilele intense, poți alege negrul, gri închis sau albastru. Odată pătată, lenjeria intimă se curăță dificil.

  • Mărimea

Ca în cazul oricărui articol vestimentar, mărimea este importantă implicit atunci când alegi lenjeria intimă. O pereche de boxeri prea strâmți te vor incomoda și vor favoriza apariția iritațiilor, în special pe timpul sezonului cald. De asemenea, fii atent la betelie. Acesta nu trebuie să fie prea strâmtă. Elasticul trebuie să respecte forma taliei, să nu o ‘’sufoce’’, deoarece ar putea crea imaginea inestetică de piele revărsată peste margini. 

    • Reînnoirea garderobei

Lenjeria intimă de calitate se poate păstra impecabilă până la 6 luni. Ideal ar fi ca o dată la 6 luni să îți reîmprospătezi colecția cu piese noi de lenjerie.

  • Materialul

Calitatea materialului este vitală pentru confort și sănătatea pielii. Așadar, acești boxeri trebuie să fie fabricați din bumbac 100%, material care permite pielii să respire și scade riscul de iritații și mâncărimi. Bumbacul este preferat pentru majoritatea articolelor vestimentare, datorită moliciunii, senzației plăcute la contactul cu pielea și prin prisma confortului incomparabil cu oricare alt material. Pielea respiră în timpul verii și este totodată protejată de frig în timpul sezonului rece. Ce altceva îți mai poți dori? De asemenea, bumbacul este un material care implică reguli ușoare de întreținere. Există bărbați mai sensibili în zona intimă, de aceea alegerea materialelor pentru boxeri nu permite compromisuri în privința calității.

Bărbații sportivi sau care practică exerciții fizice în mod regulat, preferă poliesterul și microfibra, deoarece aceste materiale elimină transpirația. Există modele de boxeri care îmbină ambele materiale. Caută tipul de boxeri potrivit nevoilor tale, stilului de viață, preferințelor și activităților de zi cu zi.

  • Modul de întreținere

Pentru a menține materialul intact, evită să folosești programul prelungit de spălare și apa fierbinte la curățare. Optează pentru un program de spălare manuală, sau pentru spălare delicată. De asemenea, folosește detergent special sau de copii.

  • Look-ul

Boxerii sunt considerați mult mai eleganți decât slipul. Boxerii subliniază armonios silueta și chiar exprimă personalitatea purtătorului prin prisma varietății de imprimeuri unice. Atunci când porți articole comode, te simți bine și când te simți relaxat la interior, acest lucru se reflectă și la exterior. Deși lenjeria de corp este ascunsă de ochii lumii, totuși trebuie aleasă cu aceeași atenție ca orice altă piesă vestimentară obișnuită. Materialul de calitate oferă garanția confortului absolut. Boxerii ideali sunt cei care se pliază după fizicul tău, preferințe și nevoi.

  • Design-ul

Boxerii scurți reprezintă modelul cel mai comun de pe piață. Sunt confortabili, nu presupun nici un fel de material înfășurat în jurul picioarelor și cel mai mare avantaj este acela că susțin totul într-un singur loc. Pentru un look estetic, obișnuiește-te să porți boxerii la aceeași înălțime cu talia pantalonilor. Pentru pantalonii cu talie joasă, există modele speciale de boxeri scurți, astfel încât să nu se observe.

Boxerii largi au un aspect similar cu pantalonii scurți prin prisma picioarelor lungi și late, ceea ce îi face deosebit de comozi. Totuși, nu sunt recomandați pentru ținute sport sau elegante.

De asemenea, importante sunt și cusăturile, elasticele sau finisajele. Elasticul trebuie să fie solid, fără să jeneze, cusăturile egale și drepte, iar croiala să fie perfect simetrică.

Lenjeria intimă pentru bărbați implică mai multe avantaje decât am putea crede. Boxerii largi pot fi folosiți ca parte a pijamalelor, deoarece fiind mai largi nu se simte nici un fel de presiune. Spre deosebire de chiloții clasici, boxerii oferă un sentiment plăcut de libertate, permit o ventilație totală și permite pielii să ‘’respire’’ liber.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.