Președintele Klaus Iohannis a anunțat că și-ar dori un Guvern liberal, care să-l ajute să-și ducă la îndeplinire planul de țară și că urmărește preluarea totală a puterii politice în perioada următoare.

Totuși, în jurul lui Victor Ponta există o majoritatea parlamentară solidă, confortabilă, de aproximativ 65%, dacă este să ne luăm după votul exprimat pe legea bugetului pe 2015.

Premierul desemnat al PNL, Cătălin Predoiu, a precizat că partidul pe care îl reprezintă trebuie să facă toate eforturile și să ofere românilor în termen de 12 săptămâni un nou Guvern.„Dacă au fost români care au stat în frig 12 ore ca să voteze pentru Johannis și îndepărtarea lui Ponta, atunci am putea și noi să stăm «în priză» 12 săptămâni în birouri încălzite ca să pregătim în paralel programul de guvernare, majoritatea parlamentară și omogenizarea partidului“, a mai precizat Cătălin Predoiu pentru România Liberă chiar înainte de Crăciun.

Un orizont de timp asemănător a oferit și deputatul liberal Mihăiță Calimente, cel care crede că Guvernul Ponta va cădea în cel mult 100 de zile.

„Pot spune că a fost un an 2014 foarte complicat, care până la urmă s-a terminat foarte bine pentru noi, liberalii, căci am dat președintele.

În ceea ce privește anul 2015, cred că va fi unul al consolidării pentru noi. Pe de altă parte, eu nu îi dau Guvernului Ponta mai mult de 100 de zile. De aceea trebuie să fim pregătiți și pentru acest pas. Iar eu cred că suntem”, a declarat Mihăiță Calimente pentru presa locală din Arad.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.