Deputatul Colegiului Uninominal numărul 10 Suceava, Radu Surugiu, a spus că tăierile ilegale reprezintă o problemă în județul nostru, însă liberalii se concentrează pe acțiuni de reîmpădurire.

surugiuDeputatul sucevean a anunțat că există o nouă legislaţie privind regimul silvic, însă deocamdată se află în dezbatere la Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor. Se pare că sancțiunile în ceea ce priveşte tăierile ilegale de arbori şi furtul de material lemnos din pădurile ţării vor fi mult mai aspre. Surugiu a mai anunțat că s-au purtat discuții atât cu ministrul Pădurilor şi Apelor, Lucia Varga, cât și cu ONG-uri care se ocupă cu protejarea pădurilor şi a mediului înconjurător, iar concluziile sunt că înăsprirea pedepselor pentru cei ce vor tăia ilegal este esențială, tocmai pentru a stopa acest fenomen. Radu Surugiu este membru în comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor.

Un alt punct susținut de liberali pentru noul Cod Silvic se referă la acțiunile de reîmpădurire. „Chiar dacă Suceava şi alte câteva judeţe consideră că deţin suprafeţe însemnate de păduri, trebuie să vedem cum putem rezolva problema tăiatului şi să trecem la acţiuni de reîmpădurire, acțiuni foarte importante din punctul nostru de vedere”, a încheiat Radu Surugiu.

Comentarii Facebook

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.