Primarii vor avea la dispoziție zece zile, timp în care aceștia își vor putea schimba partidele de care aparțin, conform noii Ordonanțe de Urgență.

Se pare că până a se da această ordonanță, PSD anunțase o perioadă de 15 zile, perioadă de timp în care primarii locali ar fi putut să facă declarațiile de adeziune către formațiunea politică aleasă. Însă, cu noua reglementare, cei care nu își vor face cunoscute intențiile în timp util, riscă fie să rămână membrii partidelor în care se află, fie să devină în mod automat independenți.

Mai trebuie precizat faptul că această inițiativă aparține președintelui executiv PSD Liviu Dragnea, care a argumentat că o mare parte dintre edili i-au cerut ajutorul în vederea eliminării interdicției de a părăsi partidele pe listele căruia au candidat.

„Ar trebui să luăm modelul din 2006 şi să adoptăm un act normativ prin care să se stabilească o perioadă, nu ştiu, de două săptămâni, în care toţi aleşii locali să poată opta în care partid vor să activeze”, a declarat Liviu Dragnea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.