Senatorul PSD Ioan Stan a inițiat o lege prin care liceele cu profil agricol să treacă din custodia consiliilor locale, în cea a direcțiilor agricole județene. Acest lucru va intra în vigoare începând cu 1 septembrie a.c.

„În calitate de inițiator a legii de modificare și completare a Legii Educației Naționale, nr. 1/2011, lege care a trecut azi de Senat în calitate de cameră decizională, doresc să fac următoarele precizări. Începând cu data de 1 septembrie 2019 liceele care au exclusiv profil și specializari agricole, instituții publice cu personalitate juridică aflate în subordinea consiliilor locale trec în subordinea direcțiilor pentru agricultură județene și a municipiului București”, a declarat Ioan Stan.

Senatorul Stan a motivat că acesată trecere va fi benefică pentru unitățile de învățământ, mai ales pentru cele din mediul rural, întrucât starea acestora nu este una tocmai bună.

„Întrucât, mai ales în zona rurală, aceste licee sunt într-o stare de degradare avansată și mai ales cu baza materială total insuficientă pentru pregătirea elevilor, este binevenită această trecere în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, a adăugat senatorul sucevean.

Potrivit senatorului, în lege mai este prevăzut că direcțiile de agricultură județene în colaborare cu inspectoralele școlare județene asigură și coordonarea disciplinelor tehnice și practicii de specialitate a liceelor agricole.

„Se face referire în lege la funcționarea și organizarea liceelor agricole, dar mai ales faptul că finanțarea liceelor se realizează din venituri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a Ministerului Educației Naționale cât și din venituri proprii sau prin parteneriate publice private”, a conchis senatorul sucevean Ioan Stan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.