O nouă ediţie a programului GROW, organizat de către AIESEC Suceava în parteneriat cu Şcoala de Valori, a început la Biblioteca Bucovinei „I.G.Sbiera” Suceava.

traineri growGROW-ul din vară se adresează elevilor de clasa a XI-a şi a XII-a şi se desfăşoară în perioada  17 iunie – 31 iulie. Fiecare ediţie GROW este compusă dintr-o experienţă de  6 săptămâni, în care participanţii de liceu din cadrul programului pot participa la un grup de 10 de sesiuni de învăţare (2 ore fiecare) şi la alte activităţi educaţionale, în afara curiculei.

Deoarece dezvoltarea unor atitudini şi valori necesită un proces de dezvoltare lent,  programul GROW este conceput ca o abordare pe termen lung. Astfel, este format din 4 ediţii distincte, fiecare dintre ele adresându-se unui ciclu diferit, în primăvară claselor a IX-a şi a X-a, iar în vară claselor a XI-a şi a XII-a. Pentru programul din vară, AIESEC Suceava găzduieşte două tinere, din Canada şi Macedonia, care vor crea pentru participanţii la proiect un mediu de dezvoltare multicultural  şi divers.

Pe parcursul sesiunilor, Hristina şi Julia îi vor ajuta pe elevi să îşi dezvolte abilităţile de comunicare, de lucru în echipă şi eficienţa personală, prin gestionarea corectă a timpului şi a informaţiilor. Pe lângă acestea, adolescenţii vor învăţa, prin activităţi practice, cum să îşi construiască un CV şi cum să se prezinte la un interviu, cum să îşi prioritizeze activităţile şi vor discuta despre viitoarea lor carieră. În funcţie de valorile şi abilităţile individuale, vor explora teme precum abilităţi de negociere,  leadership, antreprenoriat şi branding personal.

Timp de 6 săptămâni, tinerii suceveni vor avea ocazia să îşi îmbunătăţească nivelul de conversaţie în limba engleză, să afle lucruri noi despre civilizaţia şi cultura canadiană şi macedoniană, dar şi să fie ambasadori ai ţării noastre, să descopere valorile româneşti şi să le promoveze.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.