Un grup de liceeni suceveni coordonați de Călin Cârneală organizează o colectă de carte pentru copiii din mediile defavorizate. Acțiunea se va desfășura până pe 15 ianuarie 2021, deocamdată doar la Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni. Călin Cârneală a informat că începând cu 17 decembrie vor exista puncte de colectare și în municipiul Suceava.

Cărțile strânse vor fi distribuite ulterior în scop caritabil.

„Suntem un grup de liceeni, foști cursanți ai programului național LEADERS Explore, plini de voință și creativitate, dornici de a aduce o schimbare societății în care trăim”, a declarat Călin Cârneală, coordonatorul proiectului pe zona municipiului Suceava.

Acesta a explicat că LEADERS Explore este un program de leadership care a răspuns la întrebarea: „Cine sunt eu?”. După 20 de ani de experientă alături de cei treizeci de mii de absolvenți, cei de la LEADERS au pregătit două luni de autocunoaștere, autodepășire și testare a limitelor prin ateliere pe teme precum: mentalitatea de explorator, valori personale, stiluri de comunicare, lucru în echipă, orientare în carieră si public speaking.
„De asemenea, am avut ocazia de a intervieva invitați din diferite domenii de activitate, de a susține un test psihometric de orientare în carieră și de a implementa un proiect social.
Deci care este premisa acestui proiect? După cum am menționat anterior, una dintre activitățile din cadrul acestui curs a fost realizarea unui proiect social care să abordeze o problemă actuală a societății. În cadrul acestei discuții am aflat cu surprindere că numărul de analfabeți funcționali din România depășește 42 % din populație.
Având această informație în minte, am decis să dăm startul unei inițiative care să diminueze acestă statistică. Așa a luat naștere «Ai carte, ai parte!»”, a adăugat Călin Cârneală.
Un alt lucru ce i-a motivat pe elevii suceveni să realizeze acest proiect a fost acela de a da un exemplu tinerilor de vârsta lor, și anume: îți poți face auzite ideile, indiferent de vârstă, dacă ești dedicat și motivat.
„«Ai carte,ai parte!»” constă într-o colectă de cărți care vor fi distribuite ulterior în scop caritabil (către orfelinate, biblioteci sătești, ONG-uri).
„Cu ajutorul celor de la Libris, care este sponsorul nostru principal, oferim în schimbul donațiilor un cupon de reducere de 20% la achizițiile unor cărți noi de la magazinul online Libris.ro. În acest mod încurajăm și facilităm cititul atât pentru donatori, cât și pentru beneficiari”, a adăugat Călin Cârneală.
Cum se va desfășura „Ai carte, ai parte”?
În momentul de față, proiectul dispune de un punct de colectare în Fălticeni, la „Colegiul Național Nicu Gane”, la care se vor adăuga altele și în orașul Suceava (momentan fiind confirmate două locații și anume OMV Obcini și Petrom Calea Unirii, dar elevii caută și alte locuri adecvate).
La punctele de colectare veți găsi o „urnă” în care veți introduce pachetul de cărți, un formular pe care veți completa anumite date personale pentru a putea primi cuponul de reducere și niște pungi cu închidere etanșă în care veți plasa cartea sau cărțile pe care doriți să le donați, alături de formularul completat.
„Vă mulțumim pentru atenție și vă așteptăm în număr cât mai mare la punctele de colectare!”, a conchis Călin Cârneală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.