Vineri 19 decembrie a fost a treia sâmbătă a lunii, Sorin Poclitaru și Marius Ursaciuc obținând de la Moș Crăciun un permis special pentru asta. Pe scena Casei de Cultură din Gura Humorului au fost prezenți de astă dată Vasile Mardare și trupa Orizont 77.

Sală plină, chiar neîncăpătoare, cu spectatori veniți de departe pentru acest evenient, mulți iubitori ai folkului alegând să sărbătorească împreună acest sfârșit de an. Orașul în sine, pavoazat încântător, a predispus spectatorii pentru o seară pe care o vor ține minte multă vreme.
Spectacolul a debutat așa cum pare să devină o rețetă de succes, prin aducerea pe scenă de data aceasta unui foarte tânăr cantautor din Dorohoi, Cosmin Mariciuc și cu discursul mai mult sau mai puțin poetic al lui Sorin Poclitaru. Cei doi au încălzit sala care a răspuns mai întâi cu sufletul și apoi cu vocile, ultima oră de spectacol, adică aceea care nu era în program, fiind o reconstituire a vremurilor Cenaclului Flacăra.
Vasile Mardare și-a lansat cu această ocazie CD-ul – Eu și prietenul meu – partea a doua, Povestea merge mai departe, un CD pe care iubitorii versurilor lui Sorin Poclitaru ar trebui să și-l procure. Ghiță Danciu și Valentin Moldovan, pe scurt Orizont 77, au repus pe scenă atmosfera de cenaclu, atât melodiile cât și maniera de interpretare provocând nostalgii legate de vremurile când eram mai tineri și mai curați. Dar spectacolul a explodat când cei trei au început să cânte împreună melodii cunoscute de toată lumea, melodii înscrise pentru eternitate în istoria folkului românesc.
Deși abia la a doua ediție, Festivalul 20 de ani lumină demonstrează că pasiunea pentru lucrul bine făcut, pentru folk și poezie poate produce minuni, că, dacă există cineva dispus să sacrifice multe de ore de muncă și găsește înțelegere la nivelul conducerii locale, oriunde se poate întâmpla ceva care să ne lumineze, măcar câteva ore, griul grijilor noastre. Nu trebuie să-l uit pe domnul Liviu Ciulei, cel care a asigurat sonorizarea evenimentului, un om fără de care multe, foarte multe lucruri frumoase nu s-ar mai întâmpla.
Sărbătorile abia urmează dar, pentru foarte mulți cei care au fost vineri la Gura Humorului…. Crăciunul a trecut. Mulțumim Sorin Poclitaru și Marius Ursaciuc că ni i-ați adus pe Vasile Mardare și Orizont 77 pentru o seară minunată

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.