Școlile sunt închise până după sărbătorile pascale, cel puțin, dar asta nu înseamnă că elevii sunt în vacanță.

În județul Suceava există deja o unitate de învățământ care susține cursuri la distanță, în mediul virtual, în care elevii și profesorii comunică online, primesc teme și trimit răspunsuri.

Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” din Cajvana este prima unitate de învățământ din județ care și-a creat propria platformă, care cuprinde fiecare clasă. Ideea i-a aparținut directorului școlii, Nicolae Robu, care a subliniat că în această perioadă nu este vacanță, iar cadrele didactice trebuie să își facă meseria, iar elevii trebuie să învețe.

Ideea a fost îmbrățișată de departamentul informatic care s-a ocupat de crearea acestei platforme.

„Continuarea activităților este importantă, cu respectarea regulilor de izolare. Le vom propune și școlilor din zonă, care nu dețin o astfel de posibilitate, să ni se alăture. Mă refer aici la școlile din Arbore, Botoșana, Comănești, Poieni Solca și celelalte. Sistemul nostru le va permite să intre online, să plaseze teme, pentru fiecare clasă, iar mai apoi să primească răspunsurile elevilor. Încercăm să fim cu materia la zi, putem avea chiar și o condică online, pentru că educația trebuie să continue”, a declarat directorul liceului din Cajvana, Nicolae Robu.

 Totodată, în acord cu misiunea sa publică, TVR oferă elevilor aflați în pragul susținerii examenelor posibilitatea de a păstra contactul cu materiile de învățământ prin intermediul emisiunii „Teleșcoala”, difuzată de luni până vineri, pe TVR 2 și TVR 3.

One Response

  1. Lavric

    Și scoala Gheorghe Popadiuc și radauti are propria platforma și tot odată un bun director care administrează fb scoala și are o comunicare excelenta cu elevii și parintii.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.