Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că nicio firmă nu se arată interesată de reabilitarea cu bani europeni a sediului Primăriei din Suceava. Lungu a spus că singura firmă care s-a înscris în licitația demarată de primărie, Law Consulting M & A din Botoșani, nu a depus garanția de participare, fapt care a dus la descalificarea acesteia și anularea licitației.

Este pentru a doua oară când avem această licitație privind «Creșterea eficienței energetice a clădirii Primăriei municipiului Suceava» cu fonduri disponibile prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Totuși, deși a venit o firmă din Botoșani și a depus oferta pe SEAP, nu au depus și garanția de participare, fapt ce a dus la anularea licitației. În aceste condiții am chemat proiectantul la o discuție în cursul zilei de mâine pentru a vedea dacă indicatorii tehnico-economici sunt corecți, pentru că au fost firme care au cerut clarificări la caietul de sarcini, dar nu au depus oferte. Posibil să fie o eroare în lista de indicatori ”, a spus primarul Lungu.

Valoarea proiectului este de 7,53 de milioane de lei, cu o participare de 150.000 de lei a bugetului local sucevean, reprezentând 2% din total, durata de realizare fiind de 24 de luni. Printre principalele intervenții care ar urma să se desfășoare la clădirea administrativă din Areni se numără îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii; reabilitarea și modernizarea instalațiilor de preparare și transport a agentului termic; utilizarea resurselor regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire și prepararea apei calde de consum; montarea unei pompe de căldură; demontarea caloriferelor și înlocuirea cu ventilo-convectoare; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață; înlocuirea lifturilor și a circuitelor electrice.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.