Așa cum îi stă în fire candidatului la primărie, Ion Lungu nu contenește să vină cu idei și vești bune pe ultima sută de metri.

agrement tatarasiDe această dată este vorba despre zona de agrement de la Tătărași care se pare că, în sfârșit, începe să prindă contur.

„Putem spune, în sfârșit, că avem licitația pentru zona de agrement Tătărași, pe data de 20 aprilie 2016. Am avut și ghinion, ăsta este adevărul, dar se știe că noi am angajat un credit de 10 milioane de lei pentru realizarea acestei investiții, și un an de zile nu am putut folosi această linie de credit pentru că se depășea deficitul bugetar la nivelul țării și atunci Comisia de Credite nu ne-a dat voie să folosim acești bani, dar după licitația de pe 20 aprilie, vom putea începe să reabilităm zona de agrement Tătărași”, a declarat Ion Lungu.

După planul arătat în conferința de presă, noua zonă de agrement va avea și o zonă de cafenele și terase, o fântână arteziană, un minidebarcader, un cabinet medical, două terenuri de fotbal și de tenis, un chioșc de închiriere hidro-biciclete, un pavilion pentru muzică chiar pe unul din iazuri, locuri de joacă pentru copii și un teren de minigolf. Un adevărat rai pe pământ pentru un oraș care duce lipsă de parcuri și zone de agrement verzi, am putea spune, dar mai bine așteptăm să devină realitate și să nu visăm cu ochii deschiși.

„Eu zic că este un proiect frumos și sper să îl punem cât mai repede în aplicare, așa cum se știe astăzi se lucrează la amenajarea celor două iazuri de acolo, aceasta nefiind prinsă în proiectul de investiții, o facem printr-un efort propriu al municipiului Suceava, prin intermediul Direcției pentru Domeniul Public,  în așa fel încât atunci când începem lucrările de modernizare iazurile să fie și ele amenajate”, informează edilul.

Așadar există un început, să sperăm că va exista și un sfârșit glorios pentru acest proiect.

„Aș vrea să mai fac câteva completări aici, vis-a-vis de zona de agrement de la Botoșani. Trebuie spus că acea zonă se face pe fonduri europene, pe axa pe care primăria a făcut Cetatea de Scaun. Cred că am procedat bine că am ales Cetatea de Scaun, care pe lângă faptul că nu era reabilitată, exista acolo riscul de a se nărui partea de nord-est a cetății. Un alt ghinion este legat de faptul că  nici astăzi, din păcate, nu este posibil transferul Parcului Șipote în administrarea primăriei. Pentru noi cel mai la îndemână ar fi să facem o zonă mare de agrement, și sper că într-o zi chiar vom face acest lucru. Tot nefast este și faptul că atunci când am reabilitat Cetatea nu am reușit, din cauza probleme de administrare, să amenajăm și parcul, care ar fi fost cel puțin spectaculos”, se plânge primarul.

Desigur, toate aceste proiecte arată perfect pe hârtie, însă, concret de cât timp va fi nevoie pentru ca aceleași proiecte să devină realitate?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.