Ion Lungu, primarul Sucevei, a anunțat că a lansat procedura pentru desemnarea operatorului care se va ocupa în următorul an de reparația străzilor în municipiu, în condițiile în care contractul actual a expirat în 6 octombrie și a fost prelungit cu 90 de zile.

Edilul a precizat că municipalitatea a declanșat procedura pentru desemnarea noului operator și că speră ca licitația să se termine până pe 1 februarie, astfel încât din primăvară să se treacă serios la treabă.

Potrivit primarului, contractul va fi pe un an și va avea o valoare de 20 de milioane de lei. În toamna anului trecut, contractul pentru repararea și întreținerea străzilor Sucevei a fost încredințat unui consorțiu format din firmele „Florconstruct”, „SUCT”, „Autotehnorom” și „Conbucovina”, dar din păcate de lucrări s-au ocupat, efectiv, numai „SUCT” și „Florconstruct”.

„Ca și anul trecut, nu suntem în stare de consumăm întreg bugetul pentru reparații străzi. Este aceeași problemă pe care am spus-o și altă dată. Deși a fost un consorțiu de patru firme numai două au lucrat în Suceava efectiv, respectiv SUCT și Florconstruct. Autotehnorom nu a lucrat toată vara în Suceava, a lucrat la ruta ocolitoare, și mă bucur să s-a terminat ruta ocolitoare. Lucrează acum pe strada Lev Tolstoi, este acum o lucrare de investiții”, a spus primarul.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.