„Licu, o poveste românească” va rula în premieră la Casa de Cultură „Platon Pardău”  Vatra Dornei, vineri, 24 august, ora 18:00.

Documentarul, scris şi regizat de Ana Dumitrescu şi produs de compania Jules et Films, vorbeşte despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, un bărbat de 92 de ani, a supravieţuit unor evenimente istorice majore.

„Licu, o poveste românească” vorbește despre trecerea timpului şi despre bătrâneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale – despre familie şi momentele importante ale vieţii lui. Fiecare secvenţă de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

Filmul  a intrat în cursa pentru o nominalizare la Oscar, la categoria „Cel mai bun documentar”, după ce a câștigat trofeul Golden Dove la Dok Leipzig 2017.
Pelicula este distribuită în România de ROLLERCOASTER PR.

Biletele, în valoare de 10 lei, pentru proiecție pot fi achiziționate de la Casa de Cultură „Platon Pardău”,  Vatra Dornei, de luni până vineri, între 08:00 – 16:00.

 

Trailerul filmului poate fi urmărit aici:
https://www.youtube.com/watch?v=UtmE7p_nwL8
Pagina de Facebook a filmului: https://www.facebook.com/licufilm/

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.